کفسابی چیست؟ کاربرد و مزایای سنگسابی
کفسابی چیست

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که کفسابی چیست یا سنگسابی چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد؟ در ادامه، به تعریف سنگ سابی و بررسی انواع روش کف سابی خواهیم پرداخت.

سنگسابی یا کفسابی یکی از روش‌های ترمیم و بازسازی ساختمان به شمار می‌رود و طرفداران زیادی دارد. در این مقاله به معرفی کفسابی و بررسی کاربرد کفسابی و مزایای کفسابی می‌پردازیم.

کفسابی چیست؟

سنگسابی چیست یا کفسابی چیست سوال اکثر افراد است و اما پاسخ: کفسابی یا سنگسابی برای ایجاد سطح صاف، زیبا، مقاوم و همچنین پاکسازی سطح سنگ و ترمیم خط، خش و شکستگی‌های سنگ است. در این فرآیند کفپوش‌های سنگی، بتنی یا سیمانی به منظور از بین رفتن هرگونه جرم یا ناهمواری، صیقل داده می‌شوند و سطح کار صاف، یکدست و زیبا خواهد شد.

کفسابی علاه بر زیبایی سنگفرش، به افزایش دوام و عمر مفید آن نیز کمک می‌کند و ارزش ساختمان را بالا می‌برد. در سنگسابی از دستگاه‌‌های مخصوصی به منظور برداشت لایه‌های سطحی سنگ استفاده می‌کنند و برای جلوگیری از تخریب سطح، لازم است کار با این دستگاه‌ها با دقت و مهارت کافی انجام شود.

کفپوش‌های سنگی به مرور زمان بر اثر رفت‌وآمد و ضربه اجسام سنگین فرسایش یافته و ناهموار و آسیب دیده به نظر می‌رسند. در این شرایط برای ترمیم سطح کار می‌توان از سنگسابی کمک گرفت. در این فرآیند ابتدا تمام آلودگی‌ها و جرم‌های سطح کفپوش برداشت می‌شود سپس با استفاده از ترکیبات رزین، درزها و حفره‌های سنگفرش پر شده و در نهایت با صیقل دادن، سطح کار صاف و یکدست خواهد شد.

عملیات سنگسابی در تمام ساختمان‌های مسکونی و تجاری، پیاده‌روها، فضاهای عمومی، انبارها و … قابل اجرا می‌باشد و می‌تواند به افزایش عمر مفید سازه و حفظ زیبایی آن کمک کند.

به عنوان یک پاسخ کلی به سوال سنگسابی چیست می‌توان گفت به مجموعه‌ای از عملیات برای زیباسازی، ترمیم و افزایش دوام سطوح سنگی، سیمانی و …کفسابی یا سنگسابی گفته می‌شود.

کفپوش‌های سنگی به مرور زمان دچارفرورفتگی و برجستگی می‌شوند. نفوذ آب و سایر آلودگی‌ها به این حفره‌ها باعث انبساط و انقباض سنگ‌ها در فصول گرم و سرد و تخریب بافت درونی آن‌ها می‌شود‌‌. برای ترمیم سنگ‌ها و افزایش استحکام آن‌ها لازم است حفره‌‌های ایجاد شده این سطوح با استفاده از مواد مناسب پر شوند و سطح کار با ابزارهای مخصوص، صاف و هم‌تراز شود.

با توجه به مواردی که گفته شد سنگسابی و کفسابی گزینه‌ای مناسب برای کفپوش‌های سنگی آسیب دیده و جرم گرفته به شمار می‌روند و علاوه بر زییایی، مقاومت کار را نیز افزایش می‌دهند.

بخش عمده‌ای از ارزش یک ساختمان بر اساس زیبایی ظاهری آن تعیین می‌شود. در ساختمان‌های تجاری زیبایی و جذابیت ساختمان نقش مهمی در افزایش مشتری دارد و از این نظر حائز اهمیت است. کفپوش‌های سنگی، سرامیکی و … پس از کفسابی بسیار براق و درخشنده به نظر می‌رسند و زیبایی ساختمان را چند برابر خواهند کرد.

تا به اینجا متوجه شدیم که کفسابی چیست و حال می‌خواهیم به کاربرد و مزایای کفسابی بپردازیم.

سنگسابی چیست

اگر می‌خواهید بدانید که هزینه کفسابی یا سنگسابی چقدر است و چگونه محاسبه می‌شود، به شما پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به صفحه قیمت کفسابی بیاندازید.

مزایا و کاربرد سنگسابی چیست؟

سوالی که اکثر افراد می‌پرسند این است که:

کاربرد کفسابی چیست ؟

یا کاربرد سنگسابی چیست ؟

یا مزایای کفسابی چیست ؟

یا مزایای سنگسابی چیست ؟

و در این بخش می‌خواهیم که به این سوالات متداول پاسخ دهیم.

از مهم‌ترین مزایای کفسابی می‌توان به ترمیم سنگ‌ها و زیبایی ساختمان اشاره کرد. مزایای کفسابی به این موارد محدود نمی‌شود و به قدری زیاد است که می‌توان سنگسابی را ناجی ساختمان‌های قدیمی به حساب آورد. در ادامه به بررسی کاربرد کفسابی و مزایای آن می‌پردازیم.

افزایش کیفیت سنگفرش

پس از اتمام عملیات کفسابی، سطح کار صیقل داده می‌شود و ناهمواری‌های آن به طور کامل از بین می‌رود. این ویژگی باعث کاهش اصطکاک سطح و افزایش کیفیت آن خواهد شد و به تبع، کیفیت زندگی و کار در این فضا افزایش می‌یابد.

افزایش ایمنی سطوح

ناهمواری‌ها و برجستگی‌های سطح زمین یا پله‌ها می‌تواند باعث به هم خوردن تعادل هنگام راه رفتن و مشکلات حرکتی شود‌. کفسابی با همتراز کردن سطح کار به افزایش ایمنی و کاهش لغزندگی سنگفرش‌ها منجر می‌شود.

افزایش مقاومت سطوح سنگی

همانطور که گفتیم در سنگسابی، حفره‌ها و شکستکی‌های سنگ با استفاده از ترکیبات حاوی رزین پر و ترمیم می‌شوند. این کار باعث افزایش مقاومت و دوام سنگ‌ها می‌شود و عمر مفید کفپوش را افزایش می‌دهد.

افزایش قیمت ساختمان

زیبایی نقش مهمی در قیمت گذاری ساختمان دارد. ساختمان‌هایی که سنگفرش‌های قدیمی و آسیب دیده دارند کهنه و فرسوده به نظر می‌رسند و قیمت پایین‌تری می‌گیرند. این در حالیست که در همین ساختمان‌ها با انجام خدمات کفسابی و سنگسابی می‌توانید سنگفرش‌ها را ترمیم کنید و از زیبایی و درخشندگی کفپوشها لذت ببرید.

بهبود تجربه کاربری

افراد هنگامی که روی سطوح تمیز و عاری از هرگونه جرم و آلودگی قدم می‌گذارند احساس بهتر و خوشایند‌تری نسبت به آن محیط خواهند داشت. حفظ زیبایی و تمیزی کفپوش‌ها به ویژه در ساختمان‌های تجاری از این نظر حائز اهمیت می‌باشد.

کاربرد کفسابی و سنگسابی

قبل از سنگسابی چه کارهایی باید انجام دهیم؟

در این بخش از سنگسابی چیست یا کفسابی چیست به مراحل آماده سازی سطح جهت کفسابی می‌پردازیم. پیش از شروع عملیات کفسابی باید سطح کار آماده سازی شود و شرایط اجرای سنگسابی فراهم گردد. از مهم‌ترین مواردی که قبل از شروع کفسابی باید مورد توجه قرار گیرند می‌توان به این موارد اشاره کرد

خالی کردن محیط کار

سطحی که قرار است سنگسابی شود باید کاملا خالی باشد و تمام ابزارها و وسایل اطراف آن تخلیه شوند. این کار علاوه بر افزایش سرعت کفسابی از آسیب دیدن وسایل اطراف پیشگیری می‌کند.

تمیز کردن سطح کار

پس از تخلیه کلیه لوازم و وسایل باید نسبت به تمیز کردن سطح کار اقدام کرد. سطحی که قرار است کفسابی شود باید عاری از هرگونه آلودگی و گردوخاک باشد.

برق سه فاز

اکثر دستگاه‌های کفسابی و سنگسابی توان مصرفی بالایی دارند و لازم است به برق سه فاز قوی متصل شوند. پیش از شروع فرآیند سنگسابی در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهید تا مشکلی بابت اتصال به برق سه فاز وجود نداشته باشد.

پس از انجام این مراحل، سطح کار آماده کفسابی و سنگسابی می‌شود. بهتر است پس از هر مرحله سنگسابی، سطح کار مجددا تمیز و شسته شود تا نتیجه کار قابل ارزیابی باشد.

کفسابی به چه روش هایی انجام می شود

در این بخش از کفسابی چیست یا سنگسابی چیست به انواع روش کفسابی می‌پردازیم. برای اجرای سنگسابی یا کفسابی روش‌های متنوعی وجود دارد که بر اساس عوامل مختلفی مانند جنس کفپوش، میزان آلودگی و جرم کفپوش و سن و عمر ساختمان تعیین می‌شود. در ادامه متداول‌ترین روش‌های کفسابی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کفسابی با استفاده از دستگاه های مکانیکی

در این روش از دستگاه‌های مکانیکی مخصوصی برای سنگسابی استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها از کنار هم قرار گرفتن صفحات سبک و سنگین تشکیل شده‌اند و علاوه بر برداشت لکه‌ها و جرم‌های سطح کار، آن را صیقل زده و براق نیز می‌کنند.

کفسابی با استفاده از مواد شیمیایی

در بعضی از کفپوش‌های سنگی از مواد شیمیایی برای کفسابی استفاده می‌کنند. این مواد آلودگی‌ها و جرم‌های سطح کار را در خود حل می‌کنند و با شستشوی ثانویه، از بین می‌برند.

سنگسابی با استفاده از ترکیبات نانو

در صورت آلودگی و جرم بیش از حد کفپوش‌های سنگی، باید از مواد قوی‌تری برای کفسابی استفاده شود‌. ترکیبات حاوی نانو خاصیت جرم‌زدایی بسیار بالایی دارند و اگر مقاومت سنگفرش بالا باشد، گزینه مناسبی برای کفسابی آن محسوب می‌شوند. استفاده از نانو باعث درخشندگی کفپوش‌های سنگی می‌شود.

کفسابی با ترکیبات حاوی اپوکسی

در مواردی که علاوه بر تمیزی و زیبایی، ترمیم کفپوش نیز مد نظر است از ترکیبات حاوی رزین و اپوکسی به این منظور استفاده می‌کنند. ترکیبات اپوکسی، ترک‌ها و روزنه‌های سطح کار را به خوبی می‌پوشاند و سطحی یک‌دست و هموار و به رنگ‌های مختلف آماده می‌کند.

کفسابی با مواد طبیعی

برای کفسابی بعضی از سنگ‌های مرمر و گرانیت می‌توان از مواد طبیعی استفاده کرد. میزان جرم سنگ‌ها و طول عمر آن‌ها تعیین کننده نوع مواد مصرفی برای کفسلبی خواهد بود.

دستگاه‌‌های کفسابی

در این بخش از کفسابی چیست یا سنگسابی چیست به معرفی دستگاه های کفسابی می‌پردازیم. انتخاب نوع دستگاه برای کفسابی به عوامل متعددی مانند جنس کفپوش سنگی و دسترسی‌های محیط بستگی دارد. به طور کلی سنگسابی با سه نوع دستگاه انجام می‌شود که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

دستگاه کفسابی دستی یا Held_hand

این دستگاه‌ها کوچک هستند و در مواردی که فضای کافی برای دسترسی به سطح کار وجود ندارد، به کار می‌روند. بعضی از کفپوش‌های سنگی در محیطی قرار دارند که نمی‌توان از دستگا‌ه‌های بزرگ برای کفسابی استفاده کرد. در این شرایط کفساب‌های کوچک دستی راهگشا خواهند بود و به بهترین شکل کار را انجام خواهند داد. این سنگ ساب‌ها به خصوص برای گوشه‌های کفپوش و نقاط دور از دسترس کاربرد دارند.

دستگاه کف ساب Walk_Behind

از این دستگاه در ساختمان‌های کوچک تجاری و مسکونی استفاده می‌کنند و نوعی دستگاه سنگساب دستی محسوب می‌شود‌‌. این دستگاه کمی بزرگت‌تر از کفساب مدل Held_Hand می‌باشد و قدرت نسبتا بالایی دارد.با کمک این دستگاه به راحتی می‌توان انواع جرم و آلودگی‌ کفپوش‌های سنگی را در کمترین زمان از بین برد.

دستگاه کفساب Ride_On

برای ساختمان‌های تجاری و مسکونی بزرگ استفاده از دستگاه‌های کفساب دستی، منطقی به نظر نمی‌رسد و بسیار زمان‌بر خواهد بود‌. در این شرایط از دستگاه سنگساب Ride_On  که نوعی دستگاه ماشینی کفساب محسوب می‌شود، استفاده می‌کنند. این دستگاه برای هدایت نیاز به یک اپراتور متخصص و ماهر که درون دستگاه قرار می‌گیرد، دارد. در زیر این دستگاه، ابزارهای لازم برای سایش و جرم‌گیری سطوح سنگی تعبیه شده است و با حرکت دستگاه، فرآیند کفسابی با کیفیت و سرعت بالا انجام خواهد شد‌.

در این مقاله به این سوال که سنگسابی چیست و مزایای کفسابی چیست پاسخ دادیم. اگر فکر می‌کنید ساختمان شما نیاز به خدمات کفسابی و سنگسابی دارد می‌توانید با کارشناسان شرکت کفسابی میهن ساب تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنید و سوالات خود را از آن‌ها بپرسید. حتما قبل از انجام فرآیند کفسابی از ماهیت آن و مزایا و نکاتی که باید رعایت شود، به میزان کافی آگاهی کسب کنید تا نتیجه کار رضایت بخش و خوب رقم بخورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *