رزین و کاربردهای جالب آن در نمای ساختمان
رزین نمای ساختمان

ترکیبات رزین گروهی از پلیمرهای طبیعی و مصنوعی هستند که به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارند در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مقاله به بررسی کامل رزین‌های ساختمانی و کاربردها و مزایای رزین نمای ساختمان می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

رزین نمای ساختمان چیست؟

رزینی که برای نمای ساختمان استفاده می‌شود، مایعی شفاف و کرم‌رنگ است که سیالیته‌ی بالایی دارد. این ویژگی باعث نفوذ مواد رزین به ترک‌ها و منافذ عمیق سطوح می‌شود. مواد رزین در معرض هوا خشک شده و سفت و سخت می‌شوند. رزین خشک‌شده شفاف و براق است و مقاومت بالایی در برابر رطوبت، سایش، نور خورشید و گرما دارد. از مواد رزین برای پوشش نمای ساختمان به منظور نفوذناپذیری سطوح در برابر رطوبت و آلودگی استفاده می‌کنند.

کاربرد رزین در نمای ساختمان

مواد رزین ویسکوزیته‌ و نفوذپذیری بالایی دارند، انعطاف‌پذیرند و در برابر رطوبت، سایش، نور خورشید و ضربه مقاوم هستند. این ویژگی‌ها باعث کاربرد گسترده ترکیبات رزین در نمای ساختمان شده است. از مهم‌ترین مزایای استفاده از مواد رزین در نمای ساختمان می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • پیشگیری از کثیف شدن نما: پوشش سطوح با مواد رزین سرعت جرم‌گرفتگی نما را کاهش می‌دهد. مواد رزین به دلیل نفوذپذیری بالایی که دارند عمیق‌ترین منافذ و ترک‌های سطوح را پر می‌کنند و باعث ایجاد سطحی صاف و بدون درز و شکستگی می‌شوند. پوشش سطوح با مواد رزین باعث نفوذناپذیری آن‌ها در برابر رطوبت و انواع آلودگی‌ها می‌شود. با توجه به این خصوصیات، می‌توان گفت سطوحی که با مواد رزین پوشانده می‌شوند، به راحتی کثیف نمی‌شوند و برای زمان بیشتری تمیز و براق باقی خواهند ماند.
  • نفوذناپذیری نما در برابر رطوبت: رطوبت یکی از مهم‌ترین عوامل مخرب نمای ساختمان محسوب می‌شود‌. در مناطقی که آب و هوای مرطوبی دارند یا بارندگی زیاد است، نمای ساختمان در معرض رطوبت و پوسیدگی قرار دارد. در این شرایط، بهتر است با استفاده از مواد رزین نمای ساختمان را عایق‌بندی کرد. مواد رزین تمام حفره‌ها و منافذ سطح را می‌پوشانند و سطحی صاف و یکدست ایجاد می‌کنند. لایه رزین ایجادشده روی سطوح، عایق آب و رطوبت بوده و از پوسیدگی و تخریب نما پیشگیری می‌کند. عایق‌بندی نما زمانی کامل و درست انجام می‌شود که از ترکیبات رزین مرغوب و باکیفیت استفاده شود.

کاربرد رزین نمای ساختمان

  • افزایش استحکام و دوام نما: نمای ساختمان به مرور زمان کثیف و جرم‌گرفته می‌شود. بر اثر شرایط جوی، اجرای غیر اصولی و موارد دیگر ترک‌ها و منافذ متعددی روی نما ایجاد می‌شود. نفوذ آلودگی و رطوبت به منافذ سطوح سنگی، بتنی و … باعث پوکی و تخریب نما در درازمدت خواهد شد. در این شرایط، پوشش سطوح با ترکیبات نانو به استحکام و دوام نما کمک می‌کند. ترکیبات رزین در معرض هوا خشک می‌شوند و سطحی صاف و شفاف ایجاد می‌کنند. سطوحی که با مواد رزین پوشانده می‌شوند، در برابر نور خورشید، ضربه و سایش مقاومت بالایی دارند. استفاده از مواد رزین از نمای ساختمان در برابر رطوبت، نور خورشید، آلودگی و فرسایش محافظت می‌کند و عمر مفید نما را افزایش می‌دهد.
  • سرعت بالای اجرا: مواد رزین انعطاف‌پذیری بالایی دارند و به دلیل سیال بودن به راحتی روی سطوح پخش می‌شوند. برای این کار، مقدار مشخصی از ترکیبات رزین را به کمک برس‌های مخصوص روی سطح پخش می‌کنند تا تمام منافذ و حفره‌ها را پر کند. این مواد هنگام استفاده به حالت مایع هستند و در معرض هوا به سرعت خشک می‌شوند. در پروژه‌هایی که محدودیت زمانی دارند، می‌توان از مواد رزین برای عایق‌بندی نما و سایر سطوح استفاده کرد. قابلیت پخش آسان و خشک‌شدن سریع رزین‌های پلیمری باعث کاربرد گسترده این ماده به عنوان پوشش سطوح ساختمانی شده است.
  • شستشوی آسان نما: نمای ساختمان پس از مدتی کثیف و کدر می‌شود. ترک‌ها و منافذ ریز سطوح محل مناسبی برای تجمع انواع آلودگی‌های میکروبی و قارچی می‌باشند. شستشوی نمای ساختمان به دلیل وجود این ترک‌ها و منافذ در چند مرحله انجام می‌شود و کاری سخت و زمان‌بر خواهد بود. پوشش نمای ساختمان با مواد رزین به سهولت شستشوی نما کمک می‌کند. سطوحی که با مواد رزین پوشانده می‌شوند، سطحی صاف، صیقلی و بدون درز و ترک دارند و به راحتی شسته می‌شوند. پوشش رزین مانع از نفوذ جرم و آلودگی به منافذ عمیق سنگ‌ها یا سایر سطوح می‌شود و سرعت و کیفیت نماشویی ساختمان را بالا می‌برد.

انجام خدمات رزین نمای ساختمان

در اجرای رزین نمای ساختمان به این نکات توجه داشته باشید:

رزین نمای ساختمان مزایای زیادی دارد که به تعدادی از آن‌ها اشاره کردیم. برای این‌که کیفیت نهایی پوشش رزین قابل قبول باشد و یکدست و حرفه‌ای اجرا شود، لازم است نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  • قبل از اجرای رزین، سطح کار را به خوبی تمیز کرده و خشک نمایید. مواد رزین در معرض هوا خشک می‌شوند و استحکام بالایی پیدا می‌کنند. پس از پوشش سطوح با ترکیبات رزین، یک شبانه‌روز یا ۲۴ ساعت صبر کنید تا لایه رزین کاملاً خشک و محکم شود. در این فاصله زمانی از تماس با لایه رزین خودداری کنید.
  • رزین‌ها انواع مختلفی دارند. هر نوع رزین به حلال ویژه‌ای نیاز دارد. انتخاب نوع حلال به کارایی رزین بستگی دارد. اگر هدف از اجرای رزین، براقی و صافی بیشتر نما باشد، از حلال‌های واجد این ویژگی‌ها استفاده می‌کنند. در مواردی که محافظت از سطوح و افزایش استحکام و دوام آن‌ها مد نظر است، به حلال‌های متفاوتی نیاز خواهیم داشت. به طور کلی بخش عمده‌ای از ویژگی‌های لایه رزین بر اساس حلال به کار رفته در آن تعیین می‌شود. تفاوت حلال‌ها باعث می‌شود بعضی از پوشش‌های رزین براق و درخشنده و بعضی محکم و مقاوم باشند.
  • انتخاب حلال مناسب مهم‌ترین مرحله از اجرای رزین است. پس از تعیین نوع حلال، باید مقدار مشخصی از آن را به مواد رزین اضافه کرد. با ابزارهای مناسب، رزین و حلال را مخلوط کرده و با قلم‌موی مخصوص روی نمای ساختمان می‌کشند. مواد رزین سیالیته بالایی دارند و به سرعت به منافذ و ترک‌های سطوح وارد می‌شوند و آن‌ها را می‌پوشانند. ویسکوزیته بالا باعث سهولت و یکنواختی پخش مواد رزین روی سطح می‌شود.

رزین‌ها همان‌طور که گفته شد باعث افزایش استحکام و دوام سطوح می‌شوند. برای افزایش کیفیت پوشش رزین نمای ساختمان از ترکیبات باکیفیت رزین و حلال‌های مرغوب استفاده کنید. استفاده از مواد بی‌کیفیت و غیر اصل کیفیت نهایی کار را کاهش می‌دهد، در حالی که رزین‌های باکیفیت تا ده سال دوام و کارایی خواهند داشت.

جمع‌بندی

از مواد رزین برای پوشش نمای ساختمان استفاده می‌کنند. پوشش نمای ساختمان با پلیمرهای رزین باعث آب‌بندی و عایق‌شدن سطوح می‌شود. سطوحی که با ترکیبات رزین پوشانده می‌شوند، در برابر نفوذ رطوبت و آلودگی، سایش و نور خورشید مقاومت مناسبی دارند و طول عمر بیشتری خواهند داشت. در واقع پلیمرهای رزین مانع از تأثیر عوامل مخربی مانند رطوبت و فشار بر نمای ساختمان می‌شوند و روند فرسایش سطوح را کند می‌کنند‌.

برای اجرای اصولی و حرفه‌ای پوشش رزین، از شرکت‌های معتبر نماشویی کمک بگیرید. شرکت نماشویی و کفسابی میهن ساب به تجهیزات پیشرفته و مواد اصل و باکیفیت دسترسی دارد و خدمات خود را با بالاترین کیفیت و به صورت تضمینی ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *