انجام خدمات کفسابی و سنگسابی به منظور از بین بردن جرم و رسوب کفپوشها انجام میشود. ترمیم سطوح و افزایش استحکام آنها از دیگر مزایای کفسابی به شمار میروند. در این مقاله به این سوال که چه زمانی نیاز به خدمات کفسابی داریم پاسخ خواهیم داد و دلایل مهم انجام سنگسابی را بررسی خواهیم کرد.
ساختمان چه زمانی نیاز به کفسابی دارد؟
از بتن، سیمان، موزاییک، سرامیک، سنگ، و انواع پارکتها به عنوان کفپوش استفاده میشود. کفپوشها به علت رفتوآمد مکرر و جابهجایی اجسام سنگین، به مرور زمان دچار درزها و ترکهای کوچک و بزرگ میشوند. کفپوشهای نو و براق ساختمان پس از مدتی جرم گرفته و کدر میشوند و زیبایی اولیه خود را از دست میدهند. در این شرایط، کفسابی ضروری به نظر میرسد و باعث ترمیم و تمیزی کفپوشها میشود. تأخیر در کفسابی میتواند سرعت تخریب کفپوش را افزایش دهد. تجمع رطوبت و انواع آلودگیهای شیمیایی در منافذ سطوح مختلف باعث پوسیدگی بافت داخلی آنها و تخریب کفپوش میشود.
در چنین شرایطی، بهتر است با اجرای خدمات کفسابی از آسیب بیشتر به سطوح جلوگیری کرد. کفسابی علاوه بر تمیزی و براقی سطوح، به افزایش استحکام و دوام آنها کمک میکند و عمر مفید سازه را افزایش میدهد.
در مراحل ابتدایی کفسابی، با استفاده از دستگاههای ویژه، لایه سطحی سنگ برداشته میشود. این کار باعث حذف جرم و آلودگی سنگ و بازیابی صافی و براقی اولیه سطوح میشود. در مراحل بعدی، سابزنی با لقمهسنگهای متنوع ادامه پیدا میکند تا سطح کار کاملاً صاف و براق شود. در صورت نیاز، از مواد نانو یا ترکیبات رزین برای تکمیل فرآیند سنگسابی استفاده میشود. پوشش سطوح با این مواد، باعث نفوذناپذیری آنها در برابر رطوبت و انواع آلودگیها شده و استحکام و دوام سطوح را افزایش میدهد.
کفسابی و سنگسابی برخلاف باور عموم، فقط به ساختمانهای قدیمی و فرسوده اختصاص ندارد. در بسیاری از ساختمانهای نوساز، قبل از تحویل ساختمان از سنگسابی برای افزایش کیفیت کفپوشها استفاده میشود. در ادامه به بررسی این کاربرد کفسابی میپردازیم.
آیا انجام کفسابی پس از پایان ساخت ساختمان ضروری است؟
جالب است بدانید یکی از مراحل مهم قبل از تحویل ساختمانهای نوساز، اجرای سنگسابی یا کفسابی به منظور افزایش کیفیت سطوح است.
برای پیشگیری از آسیب و کثیفی، معمولاً کفپوش ساختمانها در مراحل انتهایی اجرا میشود. با این وجود، هنگام نصب تاسیسات و نازککاری سطوح، مقداری گچ، سیمان، چسب و غیره روی کفپوشها ریخته میشود. برای تمیزی کفپوشها و حذف این آلودگیها، اجرای کفشویی و کفسابی ضروری به نظر میرسد.
علاوه بر این، برای صافی و براقی بیشتر کفپوشهای سنگی یا سیمانی از سنگسابی استفاده میشود. سابزنی با دستگاههای مخصوص کفسابی به همترازی سطوح سنگی کمک کرده و ناهمواریهای سطوح را از بین میبرد.
به طور کلی، برای تمیز کردن کفپوش ساختمانهای نوساز و حذف ناهمواری و برجستگی سطوح از خدمات کفسابی استفاده میشود. این کار باعث صاف و براق شدن کفپوش ساختمانهای نوساز میشود و زیبایی سازه را دوچندان میکند.
برای اجرای حرفهای و اصولی کفسابی بهتر است از افراد متخصص کمک بگیرید. کارشناسان مجرب شرکت کفسابی میهن ساب آماده پاسخ به کلیه سوالات شما در زمینه کفسابی، سنگسابی، نماشویی و غیره هستند. زمان مناسب کفسابی، نوع کفسابی و وضعیت ساختمان توسط کارشناسان میهن ساب ارزیابی شده و متناسب با این موارد، اقدامات لازم به شما پیشنهاد خواهد شد.
خانه شما؛ سرمایه ارزشمند شماست
شاید بیراه نباشد اگر بگوییم بهترین نوع سرمایهگذاری، مراقبت اصولی و حرفهای از ملک شخصیتان است. امروزه برای ساخت یا خرید مسکن، هزینه بسیار زیادی باید بپردازید. برای حفظ این سرمایه، لازم است با اصول مراقبت از ساختمان آشنا باشید و از تخریب و فرسودگی سازه پیشگیری کنید.
کفسابی یکی از بهترین کارهایی است که میتوانید برای مراقبت از ساختمان خود انجام دهید. در واقع، کفسابی مجموعهای از اقدامات در جهت حفظ زیبایی، انسجام، و استحکام کفپوشها است. در کفسابی، ابتدا سطح کار ساب زده میشود. سابزنی باعث حذف جرمها و رسوبات سطحی کفپوش میشود. سابزنی در مراحل بعدی کفسابی با لقمهسنگهای متفاوت ادامه پیدا میکند و باعث ایجاد سطحی صاف، براق، و هموار میشود. در صورت نیاز، از مواد نانو و ترکیبات رزین در کفسابی استفاده میکنند. این مواد به منظور ترمیم ایرادات ظاهری کفپوش و افزایش استحکام و دوام آن مورد استفاده قرار میگیرند. مواد نانو و رزین نفوذپذیری بالایی دارند؛ این مواد را روی سطح کفپوش پخش میکنند تا به تمام حفرهها و منافذ سطوح وارد شوند. پس از پر شدن تمام منافذ سطح، مواد نانو یا رزین خشک شده و مانند لایهای محافظ روی کفپوش قرار میگیرند. سطوحی که به این روش ترمیم میشوند، برای مدتی طولانی مقاوم و مستحکم باقی خواهند ماند و نیاز به ترمیم و بازسازی ندارند. این کار باعث کاهش هزینههای بازسازی ساختمان میشود و عمر سازه را افزایش میدهد.
۸ دلیل اصلی کفسابی
از مهمترین دلایل ضرورت و مزایای کفسابی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- براقی سطوح: کفسابی باعث صاف و براق شدن سطوح میشود. کفپوشهای سنگی، سرامیک، پارکت و غیره در ابتدا براق و درخشان هستند، اما به مرور زمان جرم میگیرند و مات میشوند. کفسابی براقیت اولیه سطوح را به آنها برمیگرداند و خط و خشها را از بین میبرد.
- ترمیم ایرادات سطحی: کفپوشها به مرور زمان دچار خط و خش و ترک میشوند. کفسابی ایرادات ظاهری سطوح را از بین میبرد و شکافها و ترکهای سطح را ترمیم میکند.
- کاهش سرعت تخریب سطوح: در فرآیند کفسابی، تمام منافذ سطوح پر میشوند و سطحی صاف و هموار حاصل میشود. این کار سرعت تخریب کفپوش را کاهش میدهد و از توسعه خرابیها پیشگیری میکند.
- حفظ بهداشت سطوح: سطوحی که پس از کفسابی با مواد نانو یا رزین پوشانده میشوند، در برابر رطوبت و انواع آلودگیهای قارچی و باکتریایی نفوذناپذیر خواهند شد. در این شرایط، محیط کاملاً استریل و بهداشتی باقی میماند.
- بازسازی کفپوش: کفپوشهایی که آسیب جدی دیدهاند و نیاز به تعویض یا بازسازی دارند، با کفسابی به کیفیت و دوام بالاتری خواهند رسید.
- زیبایی سطوح: سطوح کفسابی شده تمیز و براق هستند و جلوهای زیبا و چشمنواز دارند.
- افزایش ایمنی: کفسابی و سنگسابی با حذف ناهمواریهای سطوح باعث افزایش ایمنی کفپوشها میشوند.
- افزایش عمر مفید: رطوبت یکی از مهمترین عوامل تخریب کفپوشها به شمار میآید. در کفسابی، تمام منافذ و ترکهای سطح کفپوش حذف و ترمیم میشوند. در این شرایط، کفپوش در برابر رطوبت و انواع آلودگیها نفوذناپذیر شده و در نتیجه دوام و طول عمر بیشتری خواهد داشت.