در این مقاله به پیچ و رولپلاک سنگ نما با راپل یا طناب پرداخته ایم.
در بسیاری از ساختمانها از انواع سنگها برای ساخت نما استفاده میکنند. سنگ نما باید به خوبی در ملات پشت سنگ درگیر شده و اتصال محکمی داشته باشد. دلایل مختلفی ممکن است باعث سست شدن سنگهای نما و ریزش آنها شود. در این شرایط توصیه میکنیم به پیچ و رولپلاک کردن سنگهای جدا شده اقدام کنید. برای این کار با ابزار مخصوص سطح سنگ را سوراخ میکنند و پیچ و رولپلاک را از طریق این سوراخ در ملات پشت سنگ قرار میدهند. برای انجام این کار از دریلهای مخصوص استفاده میکنند.
![پیچ و رولپلاک سنگ نما](https://mihansab.com/wp-content/uploads/2024/12/1723453950390.jpg)
چه زمانی به پیچ و رولپلاک سنگ نما کردن سنگ نما نیاز داریم؟
معمولا سنگ، سرامیک یا موزاییک را با استفاده از انواع اسکوپها به نما متصل میکنند. اسکوپها فلزاتی با شکل ویژه هستند که به پشت سنگ چسبیده و در ملات پشت سنگ قرار میگیرند. معمولا از سیم گالوانیزه و چسب سنگ برای این کار استفاده میکنند. اگر سیمها گالوانیزه نباشند یا نامرغوب باشند پس از مدتی زنگ میزنند و به تدریج میپوسند. این زنگ زدگی و پوسیدگی استحکام اتصالات را کاهش میدهند و باعث جدا شدن سنگ از نما خواهند شد. پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما بهترین رده برای تقویت اتصالات محسوب میشود. سنگهایی که با پیچ و رولپلاک به نما متصل میشوند استحکام و چسبندگی زیادی به نما دارند و حداقل تا ده سال دچار ریزش نخواهند شد.
هنگامی که یک سنگ از نمای ساختمان جدا میشود بهتر است به دقت اتصال سنگهای دیگر ارزیابی شود. ممکن است تمام سنگها در آستانه جدا شدن باشند و به پیچ و رولپلاک شدن روی نما نیاز داشته باشند.
مهمترین دلایل ریزش سنگ های نمای ساختمان
عوامل مختلفی باعث ریزش سنگ نما میشوند. خطای انسانی هنگام ساخت نما یا عوامل جوی ممکن است به جدا شدن سنگها از نما منجر شود. از مهمترین عوامل موثر در ریزش سنگ نمای ساختمان میتوان به این موارد اشاره کرد.
-
استفاده از اسکوپ نامناسب یا عدم استفاده از اسکوپ
رایجترین دلیل ریزش سنگ نما عدم استفاده از اسکوپ مناسب میباشد. در مواردی که پیمانکار برای کاهش هزینهها از تعداد کمتری اسکوپ استفاده کند یا کلا سنگها را بدون اسکوپ به ملات بچسباند احتمال جدا شدن سنگ از نما بسیار بالا میباشد. استفاده از اسکوپ در اتصال سنگ به نما به این دلیل اهمیت دارد که وجود اسکوپ حتی اگر ضعیف و نامناسب باشد مانع از افتادن سنگها میشود. در این حالت سنگها از نما آویزان میشوند و جدا نخواهند شد. این کار مانع از آسیب دیدن افراد یا خودروها بر اثر افتادن سنگ نما میشود. برای پیشگیری از سقوط سنگها حتما به پیمانکار بابت استفاده از اسکوپ سنگ نما تاکید کنید و برای اتصال محکم سنگ نما حتما از اسکوپهای گالوانیزه استفاده نمایید. سنگهایی که اسکوپ مناسبی ندارند بر اثر لرزش ساختمان یا طوفان و باد شدید از نما معلق خواهند شد.
-
زیرسازی بی کیفیت سنگ نما
برای اتصال سنگ به نمای ساختمان از ملات سیمان یا بتن استفاده میکنند. این ملات روی تیغه نما قرار میگیرد و سنگها روی آن قرار خواهند گرفت. اگر درصد اختلاط ملات پشت سنگ مناسب نباشد یا رطوبت کافی نداشته باشد پس از خشک شدن پوک و ضعیف میشود. سنگهایی که به این بستر پوک متصل شدهاند اتصال محکمی ندارند و به راحتی از آن جدا میشوند. برای پیشگیری از بروز چنین اتفاقی لازم است از ملات باکیفیت و مرغوب در پشت سنگها استفاده کنید. ملات باکیفیت دانه بندی و رطوبت مناسبی دارد. از افراد متخصص و ماهر برای انجام این کار کمک بگیرید.
-
آب افتادن پشت سنگ ها
یکی از مشکلات رایجی که برای نمای ساختمان اتفاق میافتد، آب افتادن پشت سنگهای نما میباشد. اگر لبه پشت بام طراحی مناسبی نداشته باشد و برای خروج آب ناشی از بارندگی مسیری در نظر گرفته نشود، این آب و رطوبت به تدریج از منافذ بام به زیر سنگهای نما میرود. شکستگی سنگها نیز از عوامل موثر در جمع شدن رطوبت پشت سنگ میباشد. به هر حال هنگامی که باران یا برف از طریق شکستگی یا سایر مسیرها در پشت سنگ جمع شود، اتصال سنگ به ملات ضعیف خواهد شد. این مسئله به دلیل زنگ زدگی اسکوپها در برابر رطوبت و پوسیدگی ملات پشت سنگ اتفاق میافتد. در این شرایط با کوچکترین لرزشی سنگها از نما جدا میشوند.
-
نوع نمای ساختمان
اتصال سنگهای نما روی سطوح صاف، راحتتر انجام میشود و محکم میباشد. در قسمتهای پیچیده یا منحنی نما اتصال سنگها به سختی انجام میشود و به محکمی اتصالات در سطوح صاف نیست. با توجه به این توضیح میتوان گفت اتصال سنگ به نما در نماهای صاف و ساده محکمتر از اتصال سنگ به نما در نماهای رومی و پیچیده میباشد.
-
عوامل جوی
نوسان بیش از حد دما یکی از عوامل مهم ریزش سنگهای نما میباشد. در شرایطی که حداقل و حداکثر دما در یک شبانه روز تفاوت زیادی داشته باشند اجزای نما دچار انبساط و انقباض شدیدی میشوند. بر اثر این تغییرات ناگهانی اتصال سنگ به ملات ضعیف شده و سنگها از نما جدا میشوند. این اتفاق زمانی میافتد که اجزای هم زمان و به اندازه هم انبساط یا انقباض پیدا نکنند. به عنوان مثال انبساط ملات پشت سنگ اگر همزمان و هم مقدار با انبساط سنگ نباشد جابهجایی جزیی بین آنها رخ میدهد و سنگ از ملات فاصله میگیرد.
علاوه بر تغییرات شدید دما، عوامل جوی دیگری نیز در جدا شدن سنگها از نما موثرند. بادهای شدید، طوفان شدید و حتی بارندگیهای بسیار شدید میتوانند منجر به سست شدن اتصال سنگ به ملات و جدا شدن سنگ از نما شوند.
-
زلزله و نشست سازه
سنگهایی که اتصال محکمی به نما ندارند بر اثر زلزله یا حتی لرزشهای خفیف ساختمان از نما جدا میشوند. در مواردی که ساختمان فونداسیون مناسبی نداشته باشد یا به دلایل مختلفی نشست کند، اجزای نما همزمان و به یک مقدار جابهجا نشده و از هم جدا خواهند شد. در زلزله نیز حرکات شدید ساختمان باعث جدا شدن سنگها از نما خواهد شد. در ساختمانهای مقاوم در برابر زلزله اتصال سنگ به نما اهمیت زیادی دارد و باید به درستی و با نهایت دوام اجرا شود.
-
عدم اجرای درز انقطاع
یکی از مسائل مهمی که متاسفانه در ساختمان سازی نادیده گرفته میشود رعایت درز انقطاع بین دو ساختمان مجاور میباشد. درز انقطاع اثر انبساط و انقباض سازه مجاور را خنثی میکند و لرزش سازهها را تا حد امکان ضعیف خواهد کرد. ساختمانهایی که با ساختمان مجاور خود درز انقطاع دارند در برابر زلزله، طوفان و باید شدید مقاومت بیشتری دارند و کمتر آسیب میبینند.
افزایش مقاومت سنگ نما در برابر ریزش چگونه انجام می شود؟
استفاده از سنگ به عنوان نمای ساختمان بسیار رایج است. سنگها مقاومت و دوام بالایی دارند و بسیار جذاب به نظر میرسند. در بسیاری از ساختمانهای تجاری برای زیبایی بیشتر سازه از انواع سنگهای لوکس و براق برای ساخت نما استفاده میکنند.
تنها ایراد نمای سنگی احتمال ریزش سنگها میباشد. البته روشهای مختلفی برای پیشگیری از ریزش سنگها و استحکام اتصال سنگ به نما وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
بررسی دوره ای وضعیت سنگ ها
یکی از روشهای موثر در پیشگیری از ریزش سنگ نما بررسی منظم و دورهای سنگها میباشد. برای این کار باید با دقت سنگها را از نظر شکستگی، ترک، آسیب دیدگی و شل بودن بررسی کنید. سنگهای آسیب دیده باید به سرعت ترمیم شوند. این شکستنیها و ترکها محل نفوذ رطوبت به پشت سنگها میباشد. این رطوبت باعث پوسیدگی و زنگ زدگی اتصالات سنگ به نما و در نتیجه جدا شدن سنگ از ملات خواهد شد. اگر هنگام ارزیابی نما با سنگهای شل شده مواجه شدید نسبت به ترمیم آنها اقدام کنید. با رعایت این نکات تا حد زیادی از ریزش سنگ نما پیشگیری خواهید کرد.
تثبیت سنگ به نما
روشهای مختلفی برای تثبیت سنگ نما وجود دارد. استفاده از این روشها از جدا شدن سنگ نما پیشگیری میکند. از انواع چسب سنگ، ترکیبات رزین و قلابهای فلزی برای تثبیت سنگ نما استفاده میکنند. برای استحکام اتصال سنگ به نما این ترکیبات را پشت سنگ و بین ملات و سنگ میریزند. این مواد چسبندگی قابل توجهی دارند و مانع از ریزش سنگ نما خواهند شد.
تقویت ساختار سنگ
یکی از روشهای بسیار موثر در پیشگیری از ریزش سنگ نما تقویت ساختار سنگ با انواع بستهای فلزی، پیچ و مهره میباشد. برای این کار سنگ را با بستهای فلزی به ملات متصل میکنند یا از پیچ و مهره برای محکم کردن اتصال سنگ به ملات کمک میگیرند. سنگهایی که با این روش به ملات متصل میشوند استحکام بالایی داشته و به سادگی از نما جدا نخواهند شد.
مراقبت دوره ای
نمای ساختمان نیاز به مراقبت دورهای دارد. در این مراقبتها باید تمام مشکلات ظاهری نما شناسایی و برطرف شوند. بررسی وضعیت زهکشی نما، ترمیم سنگهای شکسته، بررسی میزان رطوبت پشت سنگها پس از بارندگی و پر کردن درزها یا ملات خالی شده از اقدامات مهم در مراقبت دورهای محسوب میشوند. رعایت این موارد مانع از تجمع رطوبت در زیر سنگها و منافذ نما و پیشگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی اجزای نما خواهد شد.
کاربرد نگهدارنده های مناسب
یکی از روشهای مدرن برای پیشگیری از ریزش سنگ نما استفاده از سیستمهای حفاظتی و نگهدارندههای فلزی میباشد. این تجهیزات شامل انواع شبکههای فولادی، قابهای فلزی و نگهدارندهها میباشند و نقش مهمی در چسبندگی سنگ به نما دارند. استفاده از نگهدارنده مناسب مانع از ریزش سنگ نما بر اثر زلزله، تغییرات شدید دمایی و طوفانهای شدید خواهد شد.
پوشش نما با ترکیبات تقویت کننده
یکی از روشهای موثر برای پیشگیری از جدا شدن سنگ نما پوشش نمای ساختمان با مواد تقویت کننده میباشد. بهتر است این کار را قبل از آسیب دیدن نما انجام دهید. چند روز پس از نماسازی بهترین زمان برای این کار میباشد. از مواد نانو یا ترکیبات رزین یا سایر ترکیبات تقویت کننده برای پوشش سنگهای نما استفاده میکنند. پوشش سطوح با این مواد باعث آب بندی نما و افزایش استحکام و مقاومت سنگها در برابر رطوبت خواهد شد. این پوشش عایق مانع از نفوذ رطوبت به منافذ و شکستگیهای سنگهای نما میشود. سطوحی که با مواد تقویت کننده پوشانده میشوند در برابر تغییرات دمایی، بارندگی و نورخورشید مقاومت قابل قبولی دارند. پوشش عایق از نفوذ رطوبت به پشت سنگها پیشگیری کرده و مانع از زنگ زدگی و پوسیدگی اتصالات میشود. در این شرایط سنگها به خوبی به ملات متصل میشوند و امکان ریزش آنها وجود ندارد.
اقدامات مناسب برای پیشگیری از جدا شدن سنگهای نما به طور کلی شامل این موارد میشوند.
- ارزیابی منظم وضعیت نما
- کاربرد چسب سنگ و مواد رزین
- تقویت سنگهای در آستانه ریزش
- استفاده از تجهیزات نگهدارنده
- آب بندی نما
پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما از بهترین روشهای مهار سنگها به شمار میرود. برای استفاده از خدمات حرفهای پیچ و رولپلاک میتوانید از شرکت میهن ساب کمک بگیرید. این مجموعه با بیش از ده سال سابقه در زمینه ارائه انواع خدمات ساختمانی، پیچ و رولپلاک کردن سنگهای نما را به خوبی و به صورت حرفهای انجام خواهد داد.
تعریف پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما
در شرایطی که سنگها اتصال ضعیفی به نما دارند یا برای استحکام اتصال اولیه سنگ به نما از پیچ و رولپلاک استفاده میکنند. این فرآیند نیاز به ابزار و تجهیزات مناسب و نیروی کار آموزش دیده دارد. دریلهای ویژه کم لرزش و پیچ و مهره در ابعاد مشخص از ملزومات اصلی این کار به شمار میروند.
پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما باعث تثبیت سنگها روی نمای ساختمان میشود. این کار باید با دقت و بدون آسیب رساندن به سنگها انجام شود. فرآیند پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما در چند مرحله انجام میشود که در ادامه این مراحل را توضیح خواهیم داد.
سوراخ کردن سنگ
در اولین مرحله از این فرآیند با استفاده از دریلهای قوی کم لرزش روی سنگ سوراخ کوچکی ایجاد میکنند. این مرحله باید با دقت و بدون آسیب رساندن به سنگ انجام شود. عمق سوراخ تا داخل ملات پشت سنگ ادامه دارد.
تهیه پیچ و رولپلاک در ابعاد مناسب
در این مرحله با توجه به عمق سوراخ پیچ و رولپلاک در ابعاد مناسب تهیه میکنند. استفاده از پیچهای بزرگتر یا کوچکتر از ابعاد مورد نیاز باعث بروز مشکلاتی در آینده خواهد شد.
محکم کردن پیچ ها
در این مرحله با استفاده از یک مته مناسب دریل را به پیچ گوشتی شارژی تبدیل کرده و پیچها را تا انتها میبندد. این مرحله باید دقیق و اصولی انجام شود تا اتصال استحکام و دوام قابل قبولی داشته باشد.
پوشاندن پیچ ها
در مرحله آخر سوراخهای ایجاد شده بر اثر پیچها را با بتونه همرنگ سنگ میپوشانند. این کار باعث حذف این منافذ و زیبایی نمای ساختمان خواهد شد.
قبل از پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما به این نکته توجه کنید
مهمترین نکتهای که در پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما باید مد نظر قرار بگیرد استفاده از افراد ماهر و تجهیزات حرفهای برای انجام این کار است. بعضی ازشرکتهای متفرقه خدمات پیچ و رولپلاک سنگ نما را به قیمت بسیار پایینی ارائه میدهند. انتخاب این خدمات ارزان قیمت ممکن است به خسارات مالی و جانی سنگینی در آینده ختم شود. هر گونه خطا و اشتباه در پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما ممکن است احتمال ریزش سنگها را افزایش دهد.
پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما تا چند سال از ریزش سنگ ها جلوگیری می کند؟
به محض اجرای نما احتمال ریزش سنگهای نما وجود خواهد داشت. اتصال نامناسب سنگها و عوامل جوی دو عامل مهم ریزش سنگ نما محسوب میشوند. اگر این سنگها پس از جدا شدن با خودرو یا انسانی برخورد کنند خسارات جدی به بار میآورند. توصیه میکنیم برای پیشگیری از بروز این حوادث از روشهای مناسب برای تقویت اتصال سنگ به نما کمک بگیرید. پیچ رو رولپلاک کردن سنگ نما یکی از بهترین روشها برای تثبیت سنگ نما میباشد. سنگهایی که به این شکل به نما متصل میشوند اتصال محکمی دارند و احتمال ریزش آنها بر اثر زلزله، باد یا طوفان بسیار کم است.
اگر پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما توسط افراد ماهر و با تجهیزات مرغوب و باکیفیت انجام شود، مدت زمان زیادی مانع ریزش سنگها خواهد شد. شرکت میهن ساب خدمات پیچ و رولپلاک نما را با کیفیت بالا و با ضمانت ده ساله به مشتریان ارائه میدهد. با استفاده از خدمات این شرکت تا ده سال و حتی بیشتر نگرانی بابت افتادن سنگهای نمای ساختمان نخواهید داشت.
تجهیزات مورد نیاز برای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما
برای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما نیاز به تجهیزات ویژه و نیروی کار ماهر و متخصص داریم. در ادامه رایجترین تجهیزات مورد نیاز برای انجام این کار را با هم بررسی خواهیم کرد.
طناب استاتیک
در ساختمانهای مرتفع برای دسترسی به نما از طناب و راپل استفاده میکنند. کار در ارتفاع با راپل و طناب نسبت به استفاده از داربست یا بالابر ایمنی بیشتر و هزینه کمتری دارد. برای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما با راپل از طناب استاتیک استفاده میکنند. این نوع طناب میتواند در حین کار ارتفاع را ثابت نگه دارد و برای انجام این کار مناسب میباشد.
انواع پیچ و رولپلاک
انواع مختلفی پیچ و رولپلاک داریم که متناسب با جنس سنگ و نوع ملات از آنها برای تثبیت سنگ به نما استفاده میکنند. پیچ و رولپلاک فولادی، گالوانیزه، ضد زنگ، استیل و معمولی از مدلهای موجود در بازار میباشند.
دریل چکشی دیمردار یا دریل هیلتی
نوع دریل نقش زیادی در کیفیت نهایی سنگهای پیچ و رولپلاک شده دارد. دریل کم لرزش و باکیفیت میتواند به راحتی و بدون آسیب رساندن به سنگ سوراخ مناسبی روی آن ایجاد کند. لرزش زیاد دریل احتمال شکسته شدن سنگها را افزایش میدهد.
مته مخصوص
از مته مخصوص با جنس مرغوب در دریلهای کم لرزش استفاده میکنند. این متهها قدرت بالایی دارند و آسیبی به سنگ نمی رسانند.
پیچ شش سانتی گالوانیزه و رولپلاک مخصوص
معمولا سنگهای نما بین یک و نیم تا دو سانتی متر ضخامت دارند. برای اتصال این سنگها به ملات پشت سنگ به پیچهای حداقل شش سانتی نیاز خواهیم داشت. برای اتصال محکم و قوی پیچها باید حداقل چهار سانتی متر در ملات فرو بروند.
مراحل پیش نیاز پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما
این فرآیند در چند مرحله انجام میشود. اجرای حرفهای این کار نیاز به دقت بالایی دارد. تمام مراحل پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما باید با دقت و به بهترین شکل انجام شود تا نتیجه نهایی رضایت بخش باشد. انجام مراحل زیر برای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما ضرورت دارد.
ارزیابی سنگ نما و تعیین تعداد، نوع و ارتفاع پیچ ها
در مرحله اول نمای ساختمان را بررسی میکنند. معمولا برای تمام سنگها یا در مواردی برای سنگهای شل شده از پیچ و رولپلاک استفاده میکنند. پیچها باید در فواصل ۴۰ الی ۵۰ سانتی متر از هم قرار بگیرند. ارتفاع پیچ مورد نیاز بر اساس ضخامت سنگ و ملات پشت آن تعیین میشود و معمولا پیچها ۶ یا ۷ سانتی متر در نظر گرفته میشوند.
شناسایی سنگ های بزرگ
قبل از شروع کار سنگهای بزرگ را شناسایی کنید و علامت بزنید. معمولا سنگهایی که طول یا عرض آنها حدود ۵۰ سانتی متر یا بیشتر است را جزو سنگهاب بزرگ در نظر میگیرند. برای پیچ و رولپلاک کردن این سنگها نیاز به دو پیچ داریم. یعنی روی هر سنگ دو پیچ در فاصله مناسب قرار خواهد گرفت.
شناسایی سنگ های ضخیم
سنگهایی که بیش از حد ضخیم هستند نیاز به روش ویژهای برای سوراخ کردن دارند. این کار در دو مرحله انجام میشود. در مرحله اول توسط دریل معمولی سوراخ متوسطی روی سنگ ایجاد میکنند. ارتفاع این سوراخ چندان زیاد نیست اما به ملات پشت سنگ میرسد. در مرحله بعدی از دریل ضربهای برای افزایش عمق سوراخ کمک میگیرند.
جای گذاری پیچ و رولپلاک
پس از سوراخ کردن سنگها، پیچ و رولپلاک را در سوراخ قرار میدهند و با پیچ گوشتی شارژی یا دریل پیچها را تا انتها محکم میبندد.
بتونه زنی منافذ
این مرحله از کار برای حفظ زیبایی نما و استحکام پیچ و رولپلاکها اهمیت زیادی دارد. در این مرحله از ترکیبات رزین یا بتونه همرنگ با سنگ برای پر کردن منافذ ایجاد شده کمک میگیرند. پس از این کار اثری از سوراخها باقی نمیماند و نمای ساختمان یکدست و صاف خواهد شد. پر کردن منافذ با بتونه مانع از نفوذ رطوبت و پوسیدگی و زنگ زدگی پیچ و رولپلاکها خواهد شد.
قیمت پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما چگونه تعیین می شود؟
عوامل مختلفی بر قیمت پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما تاثیر میگذارند. این عوامل توسط کارشناسان ارزیابی میشوند و ضرایب مناسب میگیرند و قیمت نهایی کار را تعیین میکنند. این عوامل شامل موارد زیر میشوند.
- نوع و جنس و ضخامت سنگ نما
- وجود ترک یا شکستگی روی سنگها
- سبک طراحی و معماری نما
- مساحت نمای ساختمان
- ارتفاع ساختمان
- تعداد و ارتفاع پیچهای مورد نیاز
- مدت زمان مورد نیاز برای انجام کار
- جنس پیچ و رولپلاکها
- کیفیت ملات پشت سنگ
موارد فوق تعیین کننده قیمت پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما میباشند. کارشناسان این موارد را به دقت بررسی میکنند و به هر کدام ضریب مناسبی میدهند. هزینه پیچ و رولپلاک کردن سنگ نمای ساختمان در شرکت میهن ساب بر اساس مجموع این ضرایب تعیین میشود. این خدمات در شرکت میهن ساب به صورت منصفانه قیمت گذاری میشوند و کاملا مقرون به صرفه هستند.
بهترین زمان برای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما
انجام این کار نیاز به شرایط محیطی ویژهای دارد و در زمانهای خاصی امکان پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما وجود ندارد. از شرایط مورد نیاز برای این کار میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- در شرایطی که دما در طول شب به زیر صفر درجه برسد پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما توصیه نمیشود. در این شرایط احتمال یخ زدگی رطوبت ملات زیاد است و بر اثر دریل کاری فشار زیادی به سنگ و ملات وارد خواهد شد که ممکن است باعث شکسته شدن سنگها شود.
- در روزهای بارانی یا یک روز پس از بارندگی به دلیل رطوبت بالای محیط احتمال برق گرفتگی وجود دارد. پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما را به روزهای خشک و آفتابی موکول کنید.
- در آب و هوای طوفانی یا هنگام ورزش باد شدید احتمال ریزش سنگها وجود دارد و پیچ و رولپلاک کردن سنگها به سختی انجام میشود. در این شرایط اتصالات ضعیف و کم دوام خواهند شد.
- برای پیشگیری از جدا شدن سنگهای نما قبل از شروع فصلهای سرد و بارندگیها ارزیابی دورهای نما را انجام دهید و سنگهای شل شده را قبل از سرد شدن هوا ترمیم کنید. معمولا در پاییز و زمستان شرایط جوی برای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما مناسب نیست.
پیچ ۲ سو و پیچ ۴ سو چه تفاوتی با هم دارند و کدام بهتر است؟
افراد حرفهای و ماهر از پیچ ۴ سو برای پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان استفاده میکنند. این پیچ با سرعت بیشتری بسته میشود و اتصال محکمتری ایجاد خواهد کرد. پیچهای دو سو به خوبی در سر مته قرار نمیگیرند و در طول چرخش بارها از مته جدا میشوند. این ویژگی خسته کننده باعث میشود در اکثر موارد پیچهای دو سو به طور کامل و تا انتها بسته نشوند. سنگهایی که با پیچ دو سو به نما متصل شدهاند اتصال چندان محکمی ندارند و احتمال ریزش آنها بالا میباشد. با توجه به این نکات بهترین پیچی که میتوانید برای تثبیت سنگهای نما استفاده کنید پیچ گالونیزه ۴ سو با ابعاد مناسب میباشد.
بهترین دریل برای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما
دریل مناسب برای سوراخ کردن سنگ نما باید کیفیت بالا و لرزش پایینی داشته باشد تا آسیبی به سنگ نرساند. دریلی که دور بالا و میزان چکشی پایینی داشته باشد بهترین دریل برای سوراخ کردن سنگ نما به شمار میرود. این نوع دریل سرعت و سهولت کار بالایی دارد. نوع خاصی از این دریل قابلیت تنظیم سرعت دارد و برای سوراخ کردن سنگهای شکننده و ضعیف استفاده میشود. دریلهای دیمردار کم لرزش وزن کمی دارند و حداکثر ۳ کیلوگرم هستند. بهترین برند دریل دیمردار در بازار بوش، توسان، ماکیتا، aeg و دیوالت میباشند.
انواع رولپلاک مورد استفاده در پیچ و رولپلاک کردن نما
رولپلاک مورد استفاده برای تثبیت سنگ نما بر اساس ضخامت سنگ، جنس سنگ و وضعیت ملات پشت سنگ تعیین میشود. معمولا از این رولپلاکها برای این کار استفاده میکنند.
رولپلاک توکار
استفاده از رولپلاک توکار برای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما کاربرد زیادی دارد. در نماهای تر که با ملات اجرا شدهاند از این نوع رولپلاک استفاده میکنند. هنگامی که رولپلاک توکار در ملات پشت سنگ قرار میگیرد، باز شده و سطح تماس گستردهای با ملات پیدا میکند. اندازه و ابعاد رولپلاک توکار بر اساس اندازه و ابعاد پیچ تعیین میشود.
رولپلاک پروانه ای
اگر پشت سنگ نما به جای ملات رابیتس، سفال یا فضای خالی باشد از رولپلاک پروانهای برای تثبیت سنگ نما استفاده میکنند. این نوع رولپلاک پس از ورود به سنگ و فضای پشت آن به صورت شاخهای باز میشود و در رابیتس یا سفال پشت سنگ درگیر میشود. در شرایطی که سنگهای نما بدون ملات به ساختمان متصل شدهاند این نوع رولپلاک کاربرد زیادی خواهد شد.
رولپلاک روکار
این نوع رولپلاک برای نصب قطعات مختلف روی سطوح مورد استفاده قرار میگیرد. در انتهای رولپلاک روکار لبهای قرار دارد که از ورود کامل رولپلاک به سنگ جلوگیری میکند. اگر سر رولپلاک به لبه سطح گیر کند پیچها به راحتی و بدون این که باعث چرخش رولپلاک شوند، در امکان چرخش خواهند داشت. معمولا در پیچ و رولپلاک کردن نمای سلختمان کمتر از رولپلاک روکار استفاده میکنند.
رولپلاک فیشر
این رولپلاکها اصالتا آلمانی هستند و کیفیت بسیار بالایی دارند. در سالهای اخیر انواع رولپلاک فیشر ساخت ایران نیز با کیفیت مناسب به بازار عرضه شده است. از این رولپلاک برای اتصال قطعات روی سنگهای بدون ملات استفاده میکنند. این رولپلاک پشت سنگ جمع میشود و به خود سنگ گیر خواهد کرد.
بهترین شرکت برای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نمای ساختمان
اگر به دنبال شرکت معتبر و باسابقهای هستید که خدمات پیچ و رولپلاک ساختمان شما را انجام دهد توصیه میکنیم به شرکت کفسابی و نماشویی میهن ساب مراجعه کنید. این مجموعه سوابق اجرایی موفقی در زمینه ارائه انواع خدماا ساختمانی و پیچ و رولپلاک کردن سنگهای نما دارد. برای جلوگیری از جدا شدن سنگهای نما پیچ و رولپلاک کردن سنگها ضرورت دارد. اجرای حرفهای و اصولی این کار باعث استحکام اتصال سنگهای نما و افزایش دوام نمای ساختمان خواهد شد. برای اجرای حرفه ای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما نیاز به تجهیزات باکیفیت و نیروی کار متخصص و ماهر داریم. پس از ارزیابی اولیه کارشناسان از نمای ساختمان قراردادی بین کارفرما و پیمانکار منعقد میشود. در این قرارداد به این موارد پرداخته خواهد شد.
پیمانکار متعهد میشود که
- پس از شروع کار مسئولیت هرگونه خسارات مالی و جانی ناشی از ریزش سنگ نما یا افتادن تجهیزات پیمانکار به عهده شخص پیمانکار میباشد و هیچ مسئولیتی متوجه کارفرما نخواهد بود.
- پروژه به جز با توافق طرفین نباید بیشتر از مدت زمان طی شده، طول بکشد.
- پیمانکار موظف است از ابزار باکیفیت و مرغوب برای این کار استفاده کند. دریل کم لرزش و پیچ گالوانیزه از تجهیزات مورد نیاز برای این فرآیند به شمار میروند.
- پیمانکار باید تمام مجوزهای مربوط به کار در ارتفاع را داشته باشد.
- پروژه باید مطابق با توافق انجام شده و بدون عیب و نقص به کارفرما تحویل داده شود.
کارفرما متعهد میشود که
- هزینه پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما را بدون کم و کاستی و در زمان توافق شده به کارفرما پرداخت کند.
- کارفرما موظف است سنگهای ریخته شده در محل را جمع کند.
- تخلیه محیط اطراف پروژه به عهده کارفرما بوده و ایشان موظف است با نوار زردرنگ محوطه خطر اطراف نمای ساختمان را مشخص کند. رفت و آمد افراد و پارک کردن خودرو در این محدوده ممنوع میباشد.
- بهتر است کارفرما قبل از شروع کار با ساکنان ساختمان صحبت کند و آنها را در جریان شرایط ساختمان در حین اجرای پروژه قرار دهد.