8 عامل موثر در کاهش و افزایش قیمت نماشویی ساختمان
عوامل موثر بر قیمت نماشویی ساختمان

قیمت نماشویی ساختمان به چه عواملی بستگی دارد؟

شستشوی نمای ساختمان با هدف حذف جرم‌ها و آلودگی‌های نما انجام می‌شود و به تمیزی و دوام نمای ساختمان کمک می‌کند. قیمت نماشویی به عوامل مختلفی وابسته است که در ادامه به عوامل موثر در کاهش و افزایش قیمت نماشویی ساختمان می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

1. متراژ و ابعاد نما

اولین عامل در تعیین قیمت نماشویی، مساحت نما است. مساحت نما رابطه مستقیمی با قیمت نماشویی دارد و طبیعتاً هرچه مساحت نمای ساختمان بیشتر باشد، هزینه نماشویی آن نیز افزایش خواهد یافت. ساختمان‌هایی با نمای بزرگ‌تر به نیروی کار بیشتری برای شستشوی نما نیاز دارند و شستشوی آن‌ها به وقت و زمان بیشتری نیاز دارد. همچنین، مواد شوینده و تجهیزات مورد استفاده به نسبت متراژ نما مورد نیاز خواهند بود. در مساحت‌های بزرگ، به تجهیزات متعدد و حجم بالایی از مواد شوینده و تقویتی نیاز است. بنابراین، عامل اصلی تعیین‌کننده قیمت نماشویی، متراژ و مساحت نمای ساختمان است.

2. کیفیت و نوع مواد مصرفی

کیفیت و نوع مواد مصرفی در شستشوی نما تأثیر زیادی بر قیمت نماشویی دارد.

نوع مواد: برای شستشوی نما، متناسب با جنس و نوع نما به شوینده‌های ویژه‌ای نیاز است. برخی از مواد شوینده کمیاب و گران‌قیمت هستند و استفاده از آن‌ها در شستشو نما باعث افزایش هزینه خواهد شد.

کیفیت مواد: استفاده از شوینده‌ها و مواد مرغوب برای شستشوی نما، بهبود کیفیت نماشویی را به دنبال دارد. مواد مرغوب، هرچند قیمت بیشتری نسبت به مواد نامرغوب دارند، به دلیل نقشی که در ارتقای کیفیت نماشویی ایفا می‌کنند، منطقی به نظر می‌رسند. همچنین، استفاده از مواد مرغوب و نیروی کار متخصص باعث افزایش کیفیت نماشویی و در نتیجه، افزایش استحکام و عمر مفید نمای ساختمان می‌شود.

مواد مصرفی خاص: برای شستشوی برخی از سنگ‌ها یا نماها به مواد خاص و ویژه‌ای نیاز داریم. استفاده از این مواد هزینه نماشویی را افزایش می‌دهد.

3. جنس و نوع نمای ساختمان

جنس و نوع نمای ساختمان و وضعیت نما از عوامل مهم مؤثر بر قیمت نماشویی به شمار می‌آیند.

جنس نما: جنس نما از مهم‌ترین عوامل تعیین قیمت نماشویی است. روش شستشوی سطوح آجری یا سنگی با شستشوی نمای شیشه ای یا کامپوزیت تفاوت اساسی دارد و هزینه متفاوتی خواهد داشت.

رنگ و پوشش نما: ساختمان‌هایی که نمای سفید و روشن دارند بیشتر از سایر ساختمان‌ها به شستشو نیاز خواهند داشت. نمای سفید و روشن به سرعت به دلیل آلودگی هوا و بارندگی کثیف و لکه‌دار می‌شود. حذف کامل آلودگی‌ها و لکه‌ها از نمای سفید کاری دشوار و زمان‌بر خواهد بود و هزینه بیشتری دارد. به طور کلی، شستشوی نمای ساختمان‌هایی که نمای سفید و روشن دارند، گران‌تر از نماشویی سایر ساختمان‌ها است، زیرا آلودگی در این نماها بیشتر به چشم می‌آید.

ماتی و براقی نما: سطوح براق زودتر از سطوح مات لکه‌دار و کثیف می‌شوند. برای حذف لکه از سطوح براق باید زمان بیشتری صرف کرد و با دقت بیشتری شستشو را انجام داد. این موارد باعث افزایش قیمت نماشویی نماهای براق خواهد شد.

4. مشخصه‌های فیزیکی نما

نماشویی سطوح صاف و هموار به سهولت انجام می‌شود، در حالی که سطوح ناهموار و برجسته به زمان بیشتری برای جرم‌زدایی نیاز دارند. هزینه نماشویی سطوح ناهموار و برجسته بیشتر از سطوح صاف و صیقلی است.

در بسیاری از ساختمان‌ها برای افزایش استحکام و دوام نما از پوشش‌های آبگریز استفاده می‌شود. پوشش نما با مواد آبگریز باعث نفوذناپذیری سطوح در برابر رطوبت و سایر آلودگی‌ها می‌شود. اجرای این پوشش هزینه نماشویی را افزایش می‌دهد اما باعث سهولت شستشوی نما و کاهش هزینه‌های نگهداری و ترمیم خواهد شد.

5. موقعیت جغرافیایی و مکان ساختمان

قیمت نماشویی تا حدودی به موقعیت جغرافیایی و مکان ساختمان بستگی دارد.

وضعیت عرضه و تقاضا: قیمت نماشویی تابعی از قانون عرضه و تقاضا است. در مناطقی که تعداد شرکت‌های نماشویی کم و محدود است، به دلیل عرضه کم، خدمات نماشویی قیمت بالاتری خواهد داشت. تقاضای زیاد خدمات نماشویی نیز باعث افزایش قیمت می‌شود. به طور کلی، عرضه کم و تقاضای بالا هزینه خدمات را افزایش می‌دهد.

هزینه حمل و نقل: استفاده از خدمات شرکت‌های نماشویی اطراف ساختمان باعث کاهش هزینه حمل و نقل می‌شود. حمل و نقل تجهیزات نماشویی به نقاط دوردست به سختی انجام می‌شود و باعث افزایش هزینه خدمات خواهد شد.

وضعیت دسترسی: بعضی از دستگاه‌هایی که برای شستشوی نما مورد استفاده قرار می‌گیرند، نیاز به برق سه فاز شهری و شبکه آب شهری دارند. وضعیت دسترسی ساختمان به این موارد از عوامل مؤثر بر تعیین قیمت نماشویی ساختمان است. در صورت عدم دسترسی ساختمان به برق قوی یا شبکه آب، اقدامات دیگری برای فعالیت دستگاه نماشویی انجام می‌شود که مستلزم صرف هزینه اضافی خواهد بود.

شرایط آب و هوایی: شرایط آب و هوایی بر قیمت نماشویی تأثیر می‌گذارد. در مناطقی که آب و هوای مرطوب دارند، رسوبات و شوره بیشتری روی نمای ساختمان‌ها ایجاد می‌شود. تمیز کردن این رسوبات به زمان و هزینه بیشتری نیاز خواهد داشت. نماشویی در مناطق بسیار گرم ممکن است با چالش‌هایی مواجه باشد. خشک شدن سریع آب و مواد شوینده باعث اختلال در شستشوی نما و کاهش کیفیت شستشو خواهد شد. نماشویی در این شرایط پیچیده‌تر بوده و هزینه بیشتری خواهد داشت.

وضعیت اقتصادی منطقه: در مناطق کم‌برخوردار و مناطقی که از نظر درآمدی در سطح پایینی هستند، هزینه نماشویی کمتر از مناطق مرفه‌نشین خواهد بود. البته نمای ساختمان‌ها در این مناطق کاملاً متفاوت بوده و هزینه نماشویی بر اساس جنس و نوع نما و مساحت آن نیز محاسبه خواهد شد.

6. سبک معماری نما و نوع نما

معماری نما نقش مهمی در تعیین قیمت نماشویی دارد. موارد مؤثر در این زمینه به شرح زیر است:

طرح‌های پیچیده: استفاده از طرح‌های پیچیده و هندسی در معماری نما باعث افزایش هزینه نماشویی خواهد شد. در بعضی از ساختمان‌ها برای زیبایی و جذابیت بیشتر از طرح‌های برجسته، نقش‌های هندسی و حتی مجسمه‌های مختلف در نمای ساختمان استفاده می‌شود. نماشویی این طرح‌ها باید با دقت بیشتری انجام شود و مستلزم صرف زمان و هزینه بیشتری خواهد بود.

انواع نما: نماهای ویژه‌ای مانند چوب و شیشه به تکنیک‌های ویژه نماشویی نیاز دارند. نوع نما یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر تعیین قیمت نماشویی است. هزینه نماشویی مساحت ثابتی از نماهای سنگی، بتنی، چوبی، شیشه‌ای و کامپوزیت مشابه هم نیست و به روش‌های به کار رفته برای شستشوی نما بستگی دارد.

نقاط غیرقابل دسترس: در بعضی از نماها نقاط دور از دسترسی وجود دارد که نماشویی آن‌ها به سختی انجام می‌شود. برای دسترسی به این نقاط ممکن است به تجهیزات و تکنیک‌های خاصی نیاز باشد که باعث افزایش هزینه نماشویی می‌شود.

بازیابی زیبایی نما: برای بازیابی زیبایی نمای ساختمان‌های نوساز باید از روش‌های ویژه‌ای استفاده کرد. این نماها جرم و آلودگی چندانی ندارند و فقط نیاز به غبارروبی دارند. افزایش براقی و زیبایی نماهای نوساز با تکنیک‌های خاصی انجام می‌شود و هزینه نماشویی را افزایش می‌دهد.

7. تجهیزات مورد استفاده در نماشویی

شستشوی نما به روش‌های مختلفی انجام می‌شود و هر یک از این روش‌ها به ابزار و تجهیزات ویژه‌ای نیاز دارد. استفاده از تجهیزات گران‌قیمت و پیشرفته کیفیت نماشویی را افزایش می‌دهد.

تکنولوژی نوین: در بعضی از شرکت‌های نماشویی از جدیدترین تکنولوژی و تجهیزات مدرن استفاده می‌شود. استفاده از بخار یا نانو مواد برای شستشوی نما از روش‌های مدرن نماشویی محسوب می‌شود.

نوع مواد شوینده: استفاده از شوینده‌های مرغوب و باکیفیت باعث بهبود وضعیت نما می‌شود و کیفیت نماشویی را افزایش می‌دهد. شوینده‌های نامناسب نمی‌توانند جرم و لکه‌های سطوح را به خوبی تمیز کنند و علاوه بر این، ممکن است به رنگ و شفافیت سطوح آسیب برسانند.

تجهیزات ایمنی: نماشویی حرفه‌ای و اصولی به تجهیزات ایمنی نیاز دارد. در شرکت‌های معتبر کفسابی و نماشویی، برای حفظ ایمنی محیط و افزایش ایمنی افراد از تجهیزات ویژه‌ای مانند کلاه ایمنی، ماسک و عینک محافظ، طناب‌های مقاوم و محکم، کمربند ایمنی و کفش ایمنی استفاده می‌شود. استفاده از این تجهیزات هزینه نماشویی را افزایش خواهد داد.

نیروی کار متخصص: نماشویی فرآیند پیچیده‌ای است و باید توسط افراد آموزش‌دیده و متخصص انجام شود. به کارگیری افراد مبتدی هرچند باعث کاهش هزینه نماشویی می‌شود، اما کیفیت نهایی نما را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. می‌توانید نتیجه نهایی نماشویی شرکت‌های معتبر و شرکت‌های متفرقه نماشویی را مقایسه کنید تا به ضرورت استفاده از نیروی کار متخصص پی ببرید.

توصیه می‌کنیم برای نماشویی ساختمان از خدمات شرکت‌های معتبری مانند شرکت نماشویی میهن ساب استفاده کنید. این خدمات اگرچه ممکن است نسبت به شرکت‌های متفرقه با قیمت بیشتری انجام شود، اما در بالاترین کیفیت و به صورت تضمینی انجام خواهد شد.

8. میزان جرم و آلودگی نمای ساختمان

میزان آلودگی نما بر قیمت شستشوی نمای ساختمان تأثیر می‌گذارد؛ به‌طوری‌که سطوحی که آلودگی بیشتری دارند به زمان و هزینه بیشتری برای نماشویی نیاز خواهند داشت.

میزان آلودگی: در شهرهای صنعتی و آلوده، نمای ساختمان‌ها به دود، چربی و سایر آلودگی‌های شیمیایی آغشته می‌شود. در این شرایط، نماشویی با دقت بالا و در مدت زمان بیشتری انجام خواهد شد.

نوع آلودگی: دود ماشین‌ها و کارخانه‌ها، رسوبات ناشی از بارش باران و برف، شوره و رسوبات کلسیمی، و گرد و خاک از رایج‌ترین آلودگی‌های نما محسوب می‌شوند. انتخاب روش نماشویی و شوینده‌های مورد نیاز بر اساس نوع آلودگی نما انجام می‌شود و هزینه نماشویی بر این اساس تعیین خواهد شد.

فرسودگی و خرابی نما: بعضی از نماهای ساختمانی برای مدت طولانی در معرض انواع جرم‌ها و رطوبت قرار گرفته و فرسوده شده‌اند. رطوبت و آلودگی به مرور زمان به منافذ سطوح وارد می‌شود و باعث پوسیدگی و خوردگی نما خواهد شد. نماشویی سطوح فرسوده و پوسیده باید با دقت و همراه با اقدامات ترمیمی انجام شود و وقت و هزینه بیشتری خواهد داشت.

موقعیت مکانی: در مناطق آلوده، شستشوی نما باید در فواصل زمانی کوتاه و به صورت منظم انجام شود. نماشویی منظم برای ساختمان‌هایی که در معرض آلودگی و آسیب بالایی قرار دارند، باعث کاهش هزینه نماشویی‌های آتی خواهد شد.

آخرین زمان نماشویی: هرچه مدت زمان بیشتری از آخرین نماشویی ساختمان گذشته باشد، هزینه نماشویی افزایش خواهد یافت. تأخیر در شستشوی نما باعث تثبیت لکه‌ها و نفوذ آلودگی‌ها به منافذ عمیق نما می‌شود. تمیز کردن لکه‌های ماندگار و آلودگی‌های عمیق نیاز به چند مرحله نماشویی و تکنیک‌های ویژه‌ای دارد. در این شرایط، هزینه نماشویی افزایش پیدا خواهد کرد.

خدمات جانبی: انجام خدمات اضافی در کنار نماشویی، هزینه نهایی را افزایش می‌دهد. برخی از سطوح در کنار نماشویی به رنگ‌آمیزی، تعویض یا ترمیم قطعات و پوشش با مواد نانو یا رزین نیاز دارند تا استحکام و طول عمر بیشتری داشته باشند.

 

دوره نماشویی منظم و تأثیر آن بر کاهش قیمت نماشویی

نماشویی منظم سرعت کثیف شدن نما را کاهش داده و باعث افزایش عمر مفید نمای ساختمان می‌شود. در ادامه به بررسی نقش نماشویی منظم در کاهش قیمت می‌پردازیم.

کاهش نیاز به شوینده‌ها: رعایت دوره نماشویی و انجام شستشوی نما در فواصل زمانی منظم مانع از تثبیت لکه‌ها و جرم‌های نما می‌شود. تأخیر در نماشویی باعث ماندگاری لکه‌ها و آلودگی‌های نما می‌شود. علاوه بر این، به مرور زمان جرم و آلودگی به منافذ سنگ، بتن و سایر مصالح وارد شده و باعث ایجاد آلودگی‌های عمیق در نما می‌شود. برای جلوگیری از پوسیدگی و تخریب نما، تمیز کردن آلودگی‌های عمقی ضرورت دارد و باید به سرعت انجام شود. با توجه به این موارد، می‌توان گفت تأخیر در نماشویی باعث استفاده بیشتر از مواد شوینده به منظور تمیز کردن لکه‌های تثبیت‌شده و آلودگی‌های عمیق خواهد شد.

افزایش سرعت نماشویی: هزینه نماشویی با کاهش زمان نماشویی کاهش پیدا می‌کند. سطوحی که به صورت منظم نماشویی می‌شوند، آلودگی چندانی ندارند و به راحتی و در کمترین زمان تمیز خواهند شد.

افزایش استحکام و انسجام ساختمان

شستشوی نما در فواصل زمانی منظم باعث افزایش استحکام و طول عمر نما می‌شود. تأخیر در شستشوی نما به بافت داخلی سنگ یا سایر مصالح به کار رفته در نما آسیب می‌زند. همانطور که در این مقاله اشاره شد، نماشویی سطوح فرسوده و آسیب‌دیده نیاز به اقدامات ترمیمی و تکنیک‌های ویژه‌ای دارد و هزینه بیشتری خواهد داشت. تأثیر رعایت دوره نماشویی بر ارزش و استحکام ساختمان فراتر از این موارد است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید مقاله جامع دوره نماشویی را مطالعه کنید. در ساختمان‌هایی که نیاز به نماشویی منظم دارند، تأخیر در نماشویی می‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند. تخریب نما و به دنبال آن تخریب ساختمان، کاهش ارزش ساختمان و فرسودگی کوتاه‌مدت سازه از عوارض عدم رعایت دوره نماشویی است. تمیزی و براقی نمای ساختمان، افزایش استحکام و انسجام نما، حفظ ارزش ساختمان و کاهش سرعت فرسودگی و تخریب نما از مزایای نماشویی منظم و به‌موقع به شمار می‌روند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *