نماشویی شیشه یا شستشوی نمای شیشه ای ساختمان با طناب یا راپل روشی موثر جهت درخشش و براقیت نمای ساختمان بدون استفاده از داربست
در بعضی از ساختمانهای بزرگ تجاری از نمای شیشهای استفاده میکنند. این نما ظاهر بسیار زیبا و جذابی دارد اگر همیشه تمیز و براق نگه داشته شود.
نماشویی شیشه ساختمان های مرتفع با استفاده از راپل یا طناب انجام میشود. در این ساختمانها شستشوی نما دورهای در بازههای زمانی منظم، نقش قابل توجهی در تمیز ماندن نما دارد و باعث کاهش هزینهها خواهد شد.
نماشویی منظم مانع تثبیت جرم و آلودگی سطح شیشه میشود و در نتیجه، کار سریعتر و راحتتر انجام میشود و به نیروی کار کمتری نیاز خواهیم داشت.
در این مقاله به بررسی شستشوی نمای شیشه ای ساختمان با استفاده از راپل یا طناب میپردازیم و هر آن چه لازم است در این زمینه بدانید را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
نماشویی شیشه چیست؟
نمای شیشهای به مرور زمان کدر و جرم گرفته میشود. تمیزی نمای شیشهای از این نظر حائز اهمیت است که جرم و آلودگیهای روی شیشه علاوه بر ظاهر زشت و زنندهای که به نمای خارجی ساختمان میدهد باعث کاهش دید از پنجرهها به فضای بیرون و کاهش نورگیری آنها نیز خواهد شد.
به طور کلی نماشویی ساختمان به منظور تمیزی و زیبایی نما و افزایش مقاومت و دوام آن انجام میشود. از انواع سنگهای ساختمانی، بتن، سیمان، کامپوزیت و شیشه به عنوان نمای ساختمان استفاده میکنند. هر کدام از این موارد به روش خاصی نماشویی میشوند و نیازمند ابزار و تکنیک ویژهای هستند.
نمای شیشهای معمولا برای ساختمانهایی که لازم است بسیار زیبا و باشکوه به نظر برسند، استفاده میشود. بارش برف و باران و ذرات آلاینده هوا باعث ایجاد جرم و لکه روی شیشه میشود و ظاهر زنندهای به نما میدهد. شیشههای کثیف و لکهدار به خوبی نور خورشید را از خود عبور نمیدهند و در نتیجه روشنایی ساختمان کاهش مییابد. علاوه بر این یکی از جذابیتهای نمای شیشهای امکان دید گسترده از داخل ساختمان به فضای خارجی ساختمان میباشد. جرم گرفتگی نما، این ویژگی شیشه را تحت تاثیر قرار میدهد و امکان دید را تا حد زیادی کاهش میدهد.
بنابراین نماشویی شیشه ساختمان بسیار ضروری به نظر میرسد و باید به محض جرم گرفتگی و لکهدار شدن شیشه، انجام شود.
اگر میخواهید اطلاعات کاملی در مورد نماشویی و انواع روشهای نماشویی به دست بیاورید میتوانید مطالب قبلی سایت را مطالعه کنید.
روش های شستشوی نمای شیشه ای ساختمان
نمای شیشهای ساختمان به دو روش دستی و مکانیکی قابل شستشو میباشد. در روش دستی از وسایل ساده مانند فرچه، اسفنج و شویندههای مخصوص استفاده میکنند و در روش مکانیکی ابزارهای مکانیزه و تکنیکهای ویژه کاربرد دارد.
انتخاب روش نماشویی شیشه ساختمان به ارتفاع ساختمان، میزان کثیفی و وضعیت استحکام نمای ساختمان بستگی دارد.
چه عواملی باعث کثیفی نمای ساختمان می شوند؟
فرقی نمیکند در نمای ساختمان از سنگ، آجر یا شیشه استفاده کرده باشید؛ به هر حال نمای ساختمان پس از مدتی دچار آلودگی و جرم گرفتگی میشود و نیاز به شستشو خواهد داشت.
در شهرهای آلوده و مناطقی که آب و هوای مرطوب دارند سرعت جرم گرفتگی نمای ساختمانها نسبتا بالا میباشد. دود ماشینها و کارخانهها حاوی ترکیباتی مانند اکسید نیتروژن، اسید کربنیک، اسید نیتریک و سایر آلایندهها میباشد. این ذرات آلاینده در هوا ترکیب شدهاند و به دلیل وزن بیشتری که نسبت به مولکولهای هوا دارند، تهنشین میشوند. بخش عمدهای از جرم و آلودگی نمای ساختمانها ذرات آلاینده موجود در هوا هستند که روی نمای ساختمان نشست کردهاند. برف و باران نیز سهم قابل توجهی در آلودگی نمای ساختمان دارند. آلایندههای موجود در هوا با قطرات باران ترکیب میشوند و روی نما مینشینند. در این شرایط نمای شیشهای مملوء از دوده و لکههای تیره رنگ میشود و ظاهر زنندهای پیدا میکند.
در شهرهای مرطوب زنگ زدگی و پوسیدگی نما از مشکلات رایج ساختمانها محسوب میشود و عمر سازه را کاهش میدهد.
نماشویی ساختمان جه ضرورتی دارد؟
برای حفظ زیبایی نمای ساختمان و افزایش دوام و استحکام سازه لازم است نماشویی در فواصل زمانی منظم و به دفعات تکرار شود. تاخیر در نماشویی باعث نفوذ جرم و آلودگیها به بافت نما میشود و به مرور زمان استحکام آن را کاهش میدهد و باعث تخریب نما خواهد شد.
ساختمانهایی که نمای کامپوزیت و شیشهای دارند بیشتر از سایر ساختمانها به نماشویی نیاز خواهند داشت زیرا سطح نمای این ساختمانها براق و صیقلی بوده و کوچکترین جرم و لکهای را به وضوح نمایان میکند.
برای زیبایی این ساختمانها باید از افراد متخصص و ماهر برای نماشویی کمک بگیرید و در زمان مناسب نماشویی سازه را انجام دهید.
مراحل نماشویی شیشه ساختمان
نماشویی معمولا در دو مرحله انجام میشود که در ادامه به بررسی این مراحل میپردازیم.
مرحله اول: شستشوی نما با واترجت
در مرحله اول با استفاده از دستگاه واترجت به همراه طناب، تمام گرد و غبار و آلودگیهای سطح شیشه را پاک میکنند. این کار باعث آماده سازی نمای ساختمان برای شستشو میشود و کیفیت نماشویی را افزایش خواهد داد.
مرحله دوم: شستشو با مواد شوینده
در این مرحله با استفاده از مواد شوینده مخصوص، تمام لکهها و جرمهای سطح کار را تمیز میکنند. روش کار به این صورت است که مواد شوینده با ابر مخصوص روی شیشه پخش میشوند و جرمها را در خود حل میکنند. در اخر با استفاده از دستمالهای نانو یا آب سطح شیشه را به خوبی تمیز میکنند. این کار باعث حذف تمام لکهها و براقی و صافی نمای شیشهای میشود.
اگر شستشوی نمای شیشهای به صورت منظم و مداوم انجام شود هیچ جرم و لکه سرسختی روی نما باقی نخواهد ماند و نماشویی با سرعت و کیفیت بالا و هزینه کمتر انجام میشود.
روش های مختلف نماشویی
برای نماشویی ساختمان روشهای مختلفی وجود دارد که معمولا با توجه به ارتفاع ساختمان و جنس نما انتخاب میشود. در ادامه به بررسی رایجترین روشهای نماشویی شیشه ساختمان میپردازیم.
نماشویی با استفاده از طناب
درساختمانهای مرتفع استفاده از داربست برای نماشویی امکان پذیر نیست و باید از روشهای جایگزین استفاده کرد. برای شستشوی نمای شیشه ای طبقات بالای ساختمان میتوان از طناب یا راپل و واترجت استفاده کرد. در این روش از افراد متخصص و آموزش دیده استفاده میکنند. این افراد با حفظ کامل اصول ایمنی مانند بستن کمربند محافظ، با استفاده از یک طناب در اطراف نمای ساختمان معلق میمانند و کار نماشویی را انجام میدهند. استفاده از افراد بیشتر باعث افزایش سرعت نماشویی میشود و در مواقعی که کارفرما عجله داشته باشد، منطقی به نظر میرسد.
نماشویی به روش دستی
روش دستی نماشویی شیشه ساختمان معایب زیادی دارد. این روش نماشویی سرعت بسیار پایینی دارد و کیفیت کار چندان مطلوب نخواهد بود. تعداد نیروی کار مورد نیاز برای نماشویی به روش دستی تقریبا بالا بوده و در نتیجه هزینه انجام کار افزایش مییابد. نماشویی به روش دستی تقریبا قدیمی شده و ایمنی بسیار پایینی دارد و از این رو چندان توصیه نمیشود.
نماشویی با دستگاه واترجت
برخلاف روش دستی، نماشویی با دستگاه واترجت روشی مدرن و بهروز بوده و مزایای بیشماری دارد.
نماشویی مکانیزه با واترجت در مدت زمان کوتاهی انجام میشود و به نیروی کار کمی نیاز دارد. این مسئله باعث کاهش هزینه نماشویی میشود و هزینههای اضافه را حذف میکند. شستشوی نمای شیشه ای ساختمان به روش مکانیزه ایمنی بالایی دارد و کیفیت کار قبول خواهد بود.
استفاده از دستگاه واترجت برای نماشویی به دلیل مزایای زیادی که دارد بسیار رایج بوده و روشی محبوب و پرطرفدار برای نماشویی محسوب میشود.
این دستگاه به جریان آب شهری وصل میشود و آب را با فشار و سرعت مشخصی به سطح میپاشد. این کار باعث حذف آلودگیها و جرمهای عمیق سطح نما میشود و تمام لکههای نما را از بین خواهد برد.
کیفیت نماشویی با دستگاه واترجت به میزان فشار و سرعت آب خروجی از دستگاه بستگی دارد. فشار و سرعت واترجت قابل تنظیم بوده و باید متناسب با جنس نمای ساختمان تعیین شود. این ویژگی باعث کاهش مصرف برق و آب و در نتیجه کاهش هزینه نهایی نماشویی خواهد شد.
قیمت نماشویی شیشه ساختمان
عوامل زیادی بر قیمت شستشوی نمای شیشه ای تاثیر میگذارند. متراژ شیشههای نما، میزان آلودگی و جرم نمای شیشهای، ارتفاع ساختمان، دسترسی به برق سه فاز شهری و آب و مدت زمان انجام کار از عوامل موثر بر قیمت نهایی نماشویی به شمار میروند.
برای برآورد دقیق هزینه نماشویی باید ساختمان توسط کارشناس ارزیابی شود و در آیتمهای مورد نظر کارفرما بررسی صورت گیرد.
استفاده از خدمات شرکتهای حرفهای کفسابی و نماشویی مانند شرکت میهن ساب میتواند به مدیریت هزینهها و نماشویی اقتصادی کمک کند. این مزایا به دلیل حذف واسطهها و انجام خدمات بدون واسطه در این مجموعه ایجاد شده است.
برای نماشویی شیشه به چه ابزارهایی نیاز داریم؟
همانطور که گفتیم شستشوی نما به دو روش دستی و مکانیزه انجام میشود؛ هر کدام از این روشها به ابزارهای ویژه و خاصی نیازمند است. از رایجترین ابزارهای نماشویی شیشه ساختمان میتوان به این موارد اشاره کرد.
کرباس و پارچه آستر
در نماشویی به روش دستی از پارچه کرباس و آستری استفاده میکنند. بافت درشت و نرم این پارچهها باعث تمیزی عمیق سطح شیشه میشود و جرمها و لکهها را از بین میبرد. معمولا از الیاف پنبه، کنف و کتان برای تولید پارچههای آستری استفاده میکنند. استفاده از پارچههای نمدار روشی سنتی و قدیمی برای تمیز کردن سطوح شیشهای میباشد و نتیجه نسبتا قابل قبولی خواهد داشت.
ابر خیس و تی لاستیکی
استفاده از ابر خیس و تی لاستیکی روشی موثر برای جرم زدایی سطوح شیشهای میباشد. در این روش سطح ابر را به شویندههای رقیق آغشته میکنند و با استفاده از آن، سطح شیشه را میشویند. پس از این کار با تی لاستیکی مجهز به تیغههای لاستیکی نرم، باقی مانده مواد روی شیشه را تمیز میکنند. این کار باعث تمیزی و براقی نمای شیشهای خواهد شد.
مواد شویندهای که در این روش استفاده میشود انواع مختلفی دارند و بر اساس میزان و نوع آلودگی شیشه، انتخاب میشوند. از انواع محلولهای شیشه پاککن، مایع ظرفشویی، صابون، نمک و تری سدیم فسفات برای شستشوی نمای شیشه ای استفاده میکنند. در فصل زمستان اضافه کردن مواد ضد یخ به این شویندهها مانع از یخزدگی شیشه میشود و مقاومت آن را افزایش میدهد.
شستشوی نمای شیشه ای ساختمان در هوای بسیار گرم به سختی انجام میشود زیرا به محض ریختن مواد شوینده روی شیشه و قبل از پایان شستشو، به علت گرمای زیاد، سطح کار خشک خواهد شد.
برس پاشش آب خالص
یکی از روشهای مدرن برای شستشوی نمای شیشه ای استفاده از برسهای پاشش آب میباشد در این روش برسهای مخصوصی به انتهای فوقانی تیرکهای تلسکوپی وصل میکنند. این برسها به مخزن آب خالص و تصفیه شده وصل میشوند و قابلیت پاشش آب را دارند. برای تولید آب خالص از تکنیک فیلتراسیون در محل استفاده میکنند. آب خالص توسط برس به سطح شیشه پاشیده میشود و کثیفی و گرد و غبار نما را به خوبی پاک میکند. دلیل استفاده از آب خالص پیشگیری از ایجاد لکههای ناشی از رسوب مواد معدنی موجود در آب میباشد.
نکات مهم تمیز کردن شیشه و پنجره
قبل از تمیز کردن سطوح شیشهای و پنجرهها به این نکات توجه کنید.
انتخاب زمان مناسب
در هوای بسیار گرم و زمانی که خورشید به شدت میتابد شستشوی شیشهها به خوبی انجام نمیشود و با لکههای ناشی از خشک شدن سریع آب و شویندهها مواجه خواهید شد. بهتر است شستشوی نمای شیشه ای ساختمان را صبح زود یا حوالی عصر انجام دهید تا نمای ساختمان به خوبی تمیز شود و براق و درخشنده شود.
شستشوی نمای ساختمان را باید در زمان مناسب انجام دهید تا نمای ساختمان شما دیرتر کثیف شود در مقاله ای به طور مفصل به بهترین زمان نماشویی ساختمان پرداخته ایم. جهت مشاهده و مطالعه این مقاله بر روی بهترین زمان نماشویی کلیک کنید.
استفاده از روزنامه
استفاده از روزنامه و مواد شوینده برای تمیز کردن سطوح شیشهای باعث حذف کامل لکهها و آلودگیها میشود و نمای شیشهای را صاف و براق خواهد کرد.
استفاده از شوینده های قوی
سطوح شیشهای بسیار کثیف و لکههای سرسخت را با استفاده از شویندههای قوی تمیز کنید. برای حفظ سلامتی از ترکیب شویندههای مختلف با هم پرهیز کنید. این کار ممکن است علاوه بر سلامتی شما به استحکام نمای شیشهای نیز صدمه بزند و باعث ایجاد لکه یا خط و خش روی شیشه شود.