تفاوت بین کف سابی و کف شویی چیست؟ و چه زمانی ضرورت دارند؟
کف شویی

تفاوت بین کف سابی و کف شویی چیست؟ و چه زمانی نیاز به کفسابی و یا کفشویی داریم؟ و کاربرد و مزایای هر یک چیست؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهید داد.

برای از بین بردن جرم و آلودگی سطوح سنگی و افزایش کیفیت کفپوش‌های سنگی از کف سابی کمک می‌‌گیرند. کف شویی نیز به همین منظور انجام می‌شود و به بهبود کیفیت و ظاهر سطوح سنگی کمک می‌کند. تفاوت کفسابی و کفشویی در روش اجرای کار و نتیجه اتمام کار می‌باشد. در این مقاله به بررسی کف سابی و کف شویی می‌پردازیم و تفاوت‌های این دو روش را بیان خواهیم کرد.

سنگ سابی یا کف سابی چیست؟

معمولا کفسابی علاوه بر تمیزی سطوح سنگی، به افزایش دوام و استحکام سنگ‌ها نیز کمک می‌کند. از مهم‌ترین ویژگی‌های کفسابی می‌توان به این موارد اشاره کرد.

 

رفع ایرادات سنگ

در کفسابی تمام پستی و بلندی‌های سطح سنگ، صیقل خورده و از بین می‌روند. کلیه درزها و شکاف‌های سطح سنگ بر اثر کفسابی ترمیم می‌شوند و سطحی صاف و هموار خواهیم داشت.

صاف و صیقلی شدن سطح سنگ

سطوح کفسابی شده کاملا صاف و یکنواخت هستند. در مراحل انتهایی کفسابی، تمام حفره‌ها، درزها و شکاف‌های سطح سنگ بر اثر صیقل خوردن از بین می‌روند و کفپوش سنگی، ظاهر براق و درخشنده‌ای پیدا می‌کند. صاف شدن سطوح سنگی مزایای زیادی مانند افزایش نور محیط، سهولت شست‌وشو و زیبایی به دنبال دارد.

استفاده از ترکیبات رزین

پس از کفسابی، در صورت نیاز از ترکیبات رزین و اپوکسی برای پوشاندن تمام درزها و حفره‌های سطح سنگ استفاده می‌کنند. این کار باعث افزایش مقاومت و دوام سطوح سنگی می‌شود و عمر مفید آن را افزایش می‌دهد.

اگر به طور دقیق‌تر می‌خواهید بدانید که کفسابی چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد، در مقاله ای به طور مفصل به توضیح کفسابی و سنگسابی همراه با تصویر پرداخته ایم، جهت مشاهده و مطالعه این مقاله وارد صفحه کفسابی چیست شوید.

کفسابی چه زمانی ضرورت دارد؟

فرآیند کفسابی به منظور تمیزی و ترمیم سطوح سنگی کدر و آسیب دیده انجام می‌شود و استحکام و زیبایی کفپوش سنگی را افزایش می‌دهد. برای این که بدانید چه زمانی نیاز به کفسابی داریم به این نکات توجه کنید.

میزان ساییدگی سنگ

کفپوش‌های سنگی به مرور زمان بر اثر شست‌وشو، ضربه و نفوذ جرم و آلودگی به بافت سنگ، دچار فرسایش می‌شوند و تخریب آن‌ها شروع خواهد شد.  در این شرایط می‌توان برای ترمیم سطوح سنگی و افزایش عمر مفید سنگ‌ها از کفسابی کمک گرفت. تاخیر در کفسابی سنگ‌های فرسوده شده باعث تسریع روند تخریب آن‌ها می‌شود و خسارات زیادی به بار خواهد آورد. در فرآیند کفسابی تمام شکاف‌ها و درزهای سطح سنگ با مواد رزین پوشانده می‌شوند. حتی می‌توان برای عایق کردن سنگ‌ها از مواد نانو به عنوان روکش سطوح سنگی استفاده کرد که به آن کفسابی نانو می‌گویند. این کارها مانع نفوذ رطوبت و سایر آلودگی‌ها به بافت داخلی سنگ‌ها می‌شود و عمر مفید آن‌ها را افزایش می‌دهد.

میزان جرم و آلودگی سطوح سنگی

کفسابی روشی مناسب برای حذف جرم و آلودگی سطوح سنگی به شمار می‌رود. برای پیشگیری از تثبیت لکه‌ها لازم است کفسابی سطوحی که در معرض آلودگی قرار دارند در بازه‌های زمانی کوتاه مدت انجام شود. کفسابی برای سطوحی که به سرعت جرم گرفته و کدر می‌شوند بسیار ضروری می‌باشد. کفسابی این سطوح سرعت جرم گرفتگی آن را کاهش می‌دهد و مانع از نفوذ آلودگی به درون سنگ‌ها می‌شود.

کف سابی، سنگ سابی

سطوح کدر و مات

یکی از مهم‌ترین اهداف کفسابی که به ویژه برای ساختمان‌های تجاری اهمیت زیادی دارد، صافی و براقی سطوح سنگی می‌باشد. برای براقی و درخشندگی کفپوش‌های سنگی کدر و مات، انجام کفسابی ضروری به نظر می‌رسد.

ترمیم کفپوش

کفپوش‌های سنگی به مرور زمان کدر می‌شوند و زیبایی اولیه خود را از دست می‌دهند. وجود ترک‌ها و شکستگی‌های متعدد و نمای مات و بی روح نشان می‌دهد که این کفپوش‌ها نیاز به ترمیم و بازسازی دارند.

کفسابی باعث حذف تمام ایرادات و اشکالات ظاهری سطوح سنگی می‌شود و سنگ‌ها را براق و درخشنده خواهد کرد‌.

بازسازی مکان‌ های تاریخی

کفسابی با ترمیم  و افزایش استحکام سطوح سنگی، گزینه مناسبی برای بازسازی ساختمان‌های قدیمی به حساب می‌آید. این کار به احیاء و ترمیم سازه‌های تاریخی کمک می‌کند و باعث حفظ آن‌ها می‌شود.

با بررسی این موارد می‌توانید نیاز ساختمان به کفسابی را تشخیص دهید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در زمینه کفسابی می‌توانید به صورت رایگان از کارشناسان شرکت کفسابی میهن ساب مشاوره دریافت کنید.

کف شویی چیست؟

کفشویی بیشتر برای تمیزی سطوح سنگی و براقی و درخشندگی آن‌ها کاربرد دارد. از مهم‌ترین مزایای کفشویی می‌توان به این موارد اشاره کرد.

تمیزی سطوح

در کف شویی سطح کار به خوبی تمیز می‌شود و از هر گونه آلودگی و گرد‌وغبار پاک می‌شود. سطوحی که قبلا کفسابی شده‌اند ممکن است در دفعات بعد فقط به کفشویی نیاز داشته باشند.

حذف لکه ها

کاربرد اصلی کفشویی حذف لکه‌های سرسخت و آلودگی‌های تثبیت شده بر سطح سنگ می‌باشد. برای این کار از شوینده‌های مخصوص و ابزار متناسب استفاده می‌کنند.

دامنه خدمات

کف شویی دامنه گسترده‌ای دارد و فقط محدود به ساختمان‌ها نمی‌شود‌. در فضاهای عمومی مانند پارک، پیاده‌روها، سطح میز و صندلی‌ها نیز ضرورت کفشویی حس می‌شود و نیاز به اجرای این فرآیند می‌باشد.

کف شویی چه زمانی ضرورت دارد؟

زمان مناسب برای کفشویی به عوامل مختلفی مانند میزان آلودگی و جنس سنگ‌های کفپوش بستگی دارد. در ادامه به بررسی شرایطی که باعث ضرورت کف شویی می‌شود می‌پردازیم.

کثیفی و آلودگی سطح سنگ

کفپوش‌های سنگی به مرور زمان کدر و جرم گرفته می‌شوند . انواع لکه‌ها و آلودگی‌ها روی  سطوح سنگی  ایجاد می‌شوند که  به راحتی و با شست‌وشوی معمولی تمیز نمی‌شوند. کف شویی در این شرایط ضروری به نظر می‌رسد. در کفشویی با استفاده از مواد شوینده و ابزارهای مخصوص تمام لکه‌ها و جرم‌های سطح سنگ از بین می‌روند و سنگ‌ها تمیز و براق می‌شوند.

بوی آزار دهنده و نامطبوع

گاهی اوقات نفوذ جرم و آلودگی به شکاف‌ها و ترک‌های سطح سنگ باعث ایجاد بوی نامطبوعی از آن می‌شود. در این شرایط کف شویی با حذف آلودگی‌های عمقی سنگ و رفع کثیفی و جرم از شکاف‌ها و ترک‌های سطح سنگ، به از بین رفتن بوی نامطبوع کمک خواهد کرد. استفاده از شوینده‌های معطر در کفشویی به حذف بوی ناخوشایند و ایجاد محیطی خوش‌بو و معطر کمک خواهد کرد.

وجود آلودگی های باکتریایی و میکروبی

در ساختمان‌هایی مانند بیمارستان‌ها، رستوران‌ها و آشپزخانه‌ها تمیزی سطوح اهمیت زیادی دارد و محیط کار باید به دور از هرگونه آلودگی باکتریایی و میکروبی باشد. در این شرایط انجام کفشویی ضرورت دارد و باعث استریل شدن سطوح سنگی ساختمان خواهد شد.

براقی و درخشندگی سطوح

زیبایی ساختمان‌هایی که کفپوش سنگی دارند زمانی تکمیل می‌شود که سنگ‌ها در تمیزترین و براق‌ترین حالت خود باشند. کف شویی باعث تمیزی و براقی سنگ‌های کفپوش می‌شود و نقش مهمی در زیبایی ساختمان دارد.

شست‌وشوی عمیق

درزها و شکاف‌های متعددی که روی سطوح سنگی ایجاد می‌شوند محل تجمع انواع آلودگی‌ها و میکروب‌ها به شمار می‌آیند. در کفشویی از ابزارهای ویژه‌ای برای شست‌وشوی شکاف‌ها و ترک‌های سطح سنگ و تمیزی عمیق این سطوح استفاده می‌کنند.

مقایسه تجهیزات مورد نیاز برای کف سابی و کف شویی

کفسابی و کفشویی روش‌های مراقبتی برای سطوح سنگی به شمار می‌آیند. در کفسابی از ماشین‌های کفساب و ابزارهای ویژه‌ای برای برداشت لایه رویی سنگ و صیقل زدن سطح سنگ استفاده می‌کنند. کفسابی با استفاده از ترکیبات رزین یا مواد نانو باعث افزایش استحکام و دوام سنگ‌ها می‌شود و عمر مفید کفپوش را افزایش می‌دهد.

در کفشویی از شویند‌ه‌‌ها و ابزارهای مخصوص برای از بین بردن جرم و آلودگی سطوح سنگی و براقی و درخشندگی آن‌ها استفاده می‌کنند‌.

تفاوت کلی کفسابی و کفشویی

تفاوت کف شویی و کف سابی در نتیجه نهایی کار می‌باشد‌ . در کفسابی، علاوه بر تمیزی سطوح، ترمیم و همترازی آن‌ها نیز صورت می‌‌گیرد و تمام ترک‌ها و شکاف‌های سطح سنگ با استفاده از دستگاه‌های کف ساب، برداشت می‌شوند. پس از کفسابی، سنگ‌ها تمیز، براق، صاف و صیقلی به نظر می‌رسند و استحکام آن‌ها افزایش یافته است.

هدف اصلی کفشویی تمیزی و براقی سطوح سنگی می‌باشد. در ساختمان‌هایی که کاربری تجاری دارند تمیزی سطوح اهمیت زیادی دارد. در نمایشگاه‌ها، فروشگاه‌ها و رستوران‌ها درخشندگی و براقی کفپوش سنگی تاثیر زیادی بر راندمان کاری دارد و نظر مشتری را جلب می‌کند‌. در این فضاها می‌توان از کفشویی برای حذف لکه‌ها و درخشندگی سنگ‌های کفپوش کمک گرفت.

مقایسه قیمت کفسابی و قیمت کفشویی

در ادامه مبحث تفاوت کف سابی و کف شویی به مقایسه قیمت آن‌ها می‌پردازیم.

با توجه به این که کفسابی فرآیندی کامل و پیچیده‌تر از کف شویی می‌باشد و مراحل بیشتری دارد، قیمت کفسابی بیشتر از قیمت کف شویی می‌باشد. مهم‌ترین دلایل تفاوت قیمت این دو فرآیند در این موارد خلاصه می‌شوند.

ماهیت کفسابی

کفسابی در چند مرحله انجام می‌شود و در حین آن، اقدامات مختلفی روی سنگ صورت می‌گیرد. برداشت لایه سطحی سنگ، حذف تمام جرم‌ها و لکه‌های روی سنگ، یکنواختی و صافی سنگ، ترمیم کلیه شکاف‌ها و ترک‌های سطح سنگ و استحکام کفپوش سنگی از مزایای کفسابی به شمار می‌روند.

مواد کفسابی

 در کفسابی از مواد خاصی به منظور پر کردن ترک‌ها و شکاف‌های عمیق و نفوذناپذیری سنگ در برابر رطوبت استفاده می‌شود. استفاده از ترکیبات رزین و مواد نانو باعث افزایش قیمت کفسابی نسبت به کفشویی شده است.

تجهیزات کفسابی

ماشین‌های کفساب، لقمه سنگ‌های متنوع و دستگاه‌های  صیقل کاری از تجهیزات کفسابی به شمار می‌روند. این تجهیزات نسبتا گران‌قیمت هستند و باعث افزایش هزینه کار می‌شوند‌.

زمان و نیروی انسانی

اجرای کفسابی نیاز به زمان و مهارت بیشتری نسبت به کف شویی دارد. در کفسابی به افراد متخصص و آموزش دیده نیاز داریم در حالی که کفشویی به مهارت خاصی نیاز ندارد. این موارد باعث افزایش قیمت کفسابی خواهد شد.

با توجه به این موارد می‌توان علت گران‌تر بودن کفسابی نسبت به کفشویی را فهمید. کفسابی کاربردهای بی‌شماری دارد و در چند مرحله انجام می‌شود. برای آگاهی از قیمت کفسابی می‌توانید اینجا را مطالعه کنید. کف شویی فرآیند ساده و البته کارآمدی است که به جز مواد شوینده و ابزارهای کفشویی به تجهیزات دیگری نیاز ندارد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید قیمت کف شویی را مطالعه کنید.

جمع بندی

با توجه به مواردی که گفته شد به این نتیجه می‌رسیم که کف سابی و کف شویی تفاوت زیادی با هم دارند. کفشویی نوعی شست‌وشوی حرفه‌ای سطوح با شوینده‌های مخصوص به منظور تمیزی و حذف جرم‌ها و آلودگی‌های کفپوش سنگی می‌باشد. کفسابی فرآیندی پیچیده و زمان‌بر برای ترمیم سنگ‌های کفپوش و براقی و درخشندگی آن‌ها می‌باشد. در کفسابی تمام ترک‌ها و شکاف‌های عمیق سنگ ترمیم می‌شوند و سطوح کفسابی شده، هموار، صاف و درخشنده به نظر می‌رسند. انتخاب کف سابی یا کف شویی به شرایط سنگ‌های کفپوش و میزان آلودگی و استحکام آن‌‌ها بستگی دارد. اگر سنگ‌ها‌ دوام خوبی دارند و صاف و هموار هستند کف شویی برای جرم‌زدایی آن‌ها کافی می‌باشد در صورتی که سنگ‌های فرسوده و جرم گرفته، به کفسابی برای جرم زدایی و ترمیم نیاز خواهند داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *