معرفی انواع روش کفسابی و مقایسه آنها
مقایسه انواع روش کفسابی و سنگسابی

انجام خدمات کفسابی یا سنگسابی به منظور از بین بردن جرم و رسوبات روی کفپوش‌ها انجام می‌شود. از انواع سنگ، موزاییک، سرامیک، پارکت و … به عنوان کفپوش استفاده می‌کنند. این سطوح پس از مدتی کثیف و کدر می‌شوند و شفافیت و براقی اولیه خود را از دست می‌دهند. در این شرایط کفسابی یا همان سنگسابی به جرم زدایی سطوح کمک می‌کنند و باعث می‌شوند کفپوش‌ها مثل روز اول تمیز و براق شوند.

سنگسابی با توجه به نوع کفپوش و میزان آلودگی آن به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. در این مقاله به بررسی روش‌های کفسابی می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

انواع کفسابی روی سطوح مختلف

همانطور که گفتیم کف سابی با توجه به جنس کفپوش به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. از رایج‌ترین انواع سنگ سابی می‌توان به این موارد اشاره کرد.

متداول‌ترین روش توسط دستگاه ساب زن انجام می‌شود. این نوع سنگسابی مخصوص کفپوش‌های سنگی، بتنی، سیمانی و موزاییک می‌باشد. در  سنگسابی سطح کفپوش را با دستگاه ساب زن و لقمه مناسب، ساب می‌زنند. ساب زنی باعث برداشت لایه سطحی سنگ می‌شود. این کار به حذف تمام جرم‌ها و رسوبات سطحی و از بین رفتن خط و خراش‌های کفپوش کمک می‌کند. سنگسابی به چند روش انجام می‌شود که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • سنگ سابی مکانیکی: در سنگسابی مکانیکی از دستگاه ساب زن برای سمباده زدن و صیقل زدن سطح سنگ، بتن یا سیمان استفاده می‌کنند. این دستگاه با لقمه ساب مناسب که معمولا از جنس الماس می‌باشد، کار می‌کند. بر اثر ساب زنی تمام جرم‌ها و منافذ و ترک‌های سطحی سنگ از بین خواهد رفت.
  • کف سابی شیمیایی سنگ: در این مدل سنگسابی از شوینده‌های قوی شیمیایی برای لایه برداری سنگ استفاده می‌کنند. لایه برداری باعث حذف لایه سطحی سنگ و از بین رفتن جرم و آلودگی کفپوش خواهد شد.
  • سنگسابی نانو: یکی از روش‌های مدرن سنگسابی استفاده از مواد نانو می‌باشد که به آن نانو ساب یا سنگسابی نانو گفته می‌شود. مواد نانو پلیمرهای صنعتی قدرتمندی هستند که به راحتی کفپوش‌ها را تمیز می‌کنند. نانوسابی علاوه بر تمیز کردن سطوح باعث افزایش مقاومت کفپوش در برابر رطوبت، ضربه و نور خورشید خواهد شد.
  • کف سابی سنگ با مواد اپوکسی: رزین‌های اپوکسی کاربرد زیادی در کف سابی دارند. این مواد عایق رطوبت بوده و به دلیل سیالیت بالایی که دارند به راحتی روی سطوح پخش می‌شوند و تمام منافذ را پر می‌کنند. پوشش کفپوش‌ با مواد اپوکسی باعث ترمیم تمام ترک‌ها و شکستگی‌های آن می‌شود. این روش کف سابی روی سایر سطوح نیز قابل اجرا می‌باشد و باعث صافی و براقی انواع کفپوش‌ها خواهد شد.
  • سنگ سابی طبیعی: در این روش سنگسابی، سیمان و بتن از سنگ‌های مرمر و گرانیت برای ساب زدن کفپوش استفاده می‌کنند. این کار مشابه سمباده زدن عمل می‌کند و باعث صافی و براقی سطوح می‌شود.

کف شویی و فرچه زنی

برای تمیز کردن و برق انداختن کفپوش‌های سرامیکی، پارکت و کفپوش‌هایی که به روش مکانیکی و سایر روش‌های فوق قابل کفسابی نباشند از روش کفشویی و فرچه زنی استفاده می‌کنند.

در این روش کفسابی برخلاف سنگسابی از دستگاه ساب زن استفاده نمی‌کنند و سطح کفپوش برداشت نخواهد شد. کفشویی و فرچه زنی به دو روش دستی و مکانیکی انجام می‌شود. در روش دستی با استفاده از فرچه‌های مخصوص و مواد شوینده مناسب سطح کفپوش را به خوبی فرچه کشی می‌کنند تا تمام رسوبات و لکه‌های روی سطوح از بین بروند. در کفشویی مکانیکی از دستگاه‌های مخصوص کف شوی برای شستشوی کفپوش استفاده می‌کنند.

کف شویی و فرچه شویی به هر روشی که انجام شد باعث براقی و تمیزی سطوح خواهد شد. برای از بین بردن ترک‌ها و شکستگی‌های کفپوش می‌توان پس از کفشویی سطح کفپوش را با مواد نانو یا ترکیبات رزین پوشش داد. این پوشش عایق رطوبت و ضربه بوده و از کفپوش در برابر این عوامل مخرب محافظت خواهد کرد.

کفسابی پارکت، سرامیک، کاشی و سایر کفپوش‌ها به چند روش کلی انجام می‌شود که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

  • بلور سازی: در این روش کفسابی از ماده شیمیایی فلرو سیلیکات و پدهای پشمی برای ایجاد بافت بلوری روی سرامیک‌ها و کفپوش‌های سنگی استفاده می‌کنند. این کار باعث براقی بیشتر کفپوش‌ها و صافی و همواری آن‌ها می‌شود.
  • پوشش موم: این روش کفسابی با پاشیدن موم روی سطوح انجام می‌شود. پوشش کفپوش‌ها با موم صنعتی باعث براقی و استحکام سطوح خواهد شد.
  • پودر پرداخت: از انواع پودرها و ترکیبات پرداخت برای براقی بیشتر کفپوش‌ها استفاده می‌کنند.

مقایسه انواع روش های کفسابی

برای کفپوش‌های مختلف روش‌های مختلف وجود دارد. بعضی از روش‌های سنگسابی قابل استفاده بر روی انواع کفپوش‌ها می‌باشند.

انجام کف سابی با دستگاه ساب زن مخصوص سطوحی است که مقاومت سطحی بالایی داشته باشند. انواع کفپوش‌های سنگی، موزاییک، بتن و سیمان قابل ساب زدن با دستگاه ساب زن هستند. ساب زنی باعث حذف لایه سطحی کفپوش می‌شود. در پارکت‌ها، سطوح شیشه‌ای و سرامیک‌ها امکان ساب زنی وجود ندارد و ساب زنی به لایه سطحی این سطوح آسیب جدی وارد می‌کند. برای جرم گیری و لکه زدایی این کفپوش‌ها از سایر روش‌ها مانند فرچه شویی، کفشویی با واترجت و … استفاده می‌کنند. این روش‌‌ها به صورت مکانیکی یا دستی انجام می‌شوند. در متراژهای پایین و نقاط غیر قابل دسترس از روش دستی کف شویی و فرچه شویی استفاده می‌کنند.

دستگاه های مورد استفاده در سنگسابی

دستگاه‌هایی که برای سنگسابی استفاده می‌شوند انواع مختلفی دارند. در ادامه به معرفی سه دستگاه رایج سنگسابی می‌پردازیم.

کفساب Hand_ Held

این دستگاه نسبت به سایر دستگاه‌های کفسابی کوچک‌تر بوده و به صورت دستی کار می‌کند. برای کفسابی گوشه‌ها و کناره‌های کفپوش یا راه پله از این نوع دستگاه کفساب استفاده می‌کنند.

کفساب Walk_Behind

این دستگاه کفساب دستی بزرگ‌تر از مدل hand_held  بوده و برای مساحت‌های بزرگتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کفساب Ride_on

این دستگاه‌ کفساب به صورت مکانیزه و ماشینی کار می‌کند و برای مساحت‌های بالا کاربرد دارد. از این دستگاه برای کفسابی پاساژها، بیمارستان‌ها و ساختمان‌های بزرگ استفاده می‌کنند. این دستگاه کفسابی و سنگسابی نیاز به اپراتور دارد. اپراتور فردی آموزش دیده و ماهر است که به کفسابی با دستگاه کاملا مسلط می‌باشد.

نتیجه گیری

انواع روش‌های کفسابی و سنگسابی برای تمیزی و براقی کفپوش‌ها کاربرد دارند. در سطوح سختی مانند سنگ و موزاییک از سنگسابی و در سطوح حساس مانند  انواع پارکت‌ها از فرچه شویی و کفشویی استفاده می‌کنند.

شرکت کفسابی میهن ساب با بیش از ۱۰ سال سابقه در زمینه ارائه انواع خدمات ساختمانی، کفسابی انواع کفپوش‌ها را در انواع ساختمان‌ها انجام می‌دهد‌.این مجموعه مجهز به جدیدترین ابزار و تجهیزات مورد نیاز برای کفسابی می‌باشد و خدمات باکیفیت و حرفه‌ای به مشتریان ارائه می‌دهد.

برای برق انداختن کفپوش‌ها و از بین بردن خط و خراش سطوح می‌توانید از خدمات کفسابی شرکت میهن ساب کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *