مواد اسیدی چه آسیب هایی به سنگ مرمر می‌رسانند؟
آسیب های اسید به سنگ مرمر

مواد اسیدی چه آسیب هایی به سنگ مرمر می‌رسانند؟ در این مقاله به آسیب های اسید به سنگ مرمر می‌پردازیم که در صورت جلوگیری نکردن از ریختن مواد اسیدی بر روی مرمر چه تبعاتی را در پی دارد.

در صورتی که سنگ مرمر شما دارای خط و خش است برای از بین بردن خراش های آن می‌توانید مقاله از بین بردن خط و خش سنگ مرمر را مطالعه نمایید.

آسیب های اسید به سنگ مرمر

سنگ مرمر یکی از متداول‌ترین سنگ‌های ساختمانی محسوب می‌شود و به عنوان نما، دیوارپوش و کفپوش مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سنگ‌های زیبا در تماس با مواد اسیدی به شدت آسیب می‌بینند و تخریب خواهند شد. از مهم‌ترین عوارض مواد اسیدی بر سنگ‌های مرمر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

تخریب ساختاری

کلسیم کربنات موجود در سنگ مرمر به راحتی با مواد اسیدی ترکیب شده و واکنش شیمیایی می‌دهد. بر اثر این فرآیند، کلسیم کربنات سنگ مرمر تجزیه شده و به آب و دی اکسید کربن تبدیل می‌شود. در این شرایط ساختار داخلی سنگ مرمر به مرور زمان تجزیه شده و پودر خواهد شد. در نتیجه اگر سنگ مرمر در معرض مواد اسیدی قرار بگیرد به تدریج از درون تجزیه شده و پس از مدتی، متلاشی خواهد شد.

تغییر رنگ

محبوبیت سنگ‌های مرمر به دلیل شفافیت، براقی و رنگ زیبایی که دارند، می‌باشد. مواد اسیدی می‌توانند تمام زیبایی سنگ مرمر را از بین ببرند. اکسیداسیون یا واکنش شیمیایی ترکیبات سنگ مرمر با انواع اسیدها منجر به تغییر رنگ مرمر خواهد شد. سنگ‌های مرمری که در معرض اسید هستند تغییر رنگ می‌دهند و براقی و شفافیت اولیه را نخواهند داشت.

کاهش استحکام مکانیکی

مواد اسیدی با ترکیبات سنگ مرمر واکنش شیمیایی می‌دهند. این واکنش‌های شیمیایی باعث تجزیه ترکیبات سنگ مرمر می‌شود. به عنوان مثال کلسیم کربنات بر اثر اسید به آب و دی اکسید کربن تجزیه می‌شود. بر اثر این فرآیند ساختار داخلی سنگ مرمر از هم می‌پاشد و در نتیجه استحکام و دوام سنگ به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. سنگ مرمری که در معرض مواد اسیدی قرار دارد ممکن است بر اثر یک ضربه یا فشار ناگهانی بشکند و کاملا متلاشی شود.

تخریب بناهای تاریخی

در ساختمان‌های قدیمی و تاریخی به هیچ عنوان از مواد اسیدی استفاده نکنید. معمولا در معماری این ساختمان‌ها از انواع سنگ‌های مرمر استفاده شده است. استفاده از مواد اسیدی به بافت قدیمی ساختمان آسیب جدی وارد می‌کند و ممکن است تاریخچه و گذشته یک ملت را نابود کند.

برای جرم‌زدایی و تمیزی ساختمان‌های قدیمی می‌توانید از روش‌‌های مناسب و ایمن مانند کفسابی کمک بگیرید. این کار به حفظ ساختار و بافت ساختمان‌های قدیمی کمک می‌کند و از تخریب این بناهای ارزشمند پیشگیری خواهد کرد.

از کفسابی برای بازسازی و حفظ سنگ مرمر کمک بگیرید

برای از بین بردن اثر مواد اسیدی بر روی سنگ‌های مرمر می‌توانید از خدمات کفسابی استفاده کنید. کفسابی یا سنگسابی مرمر به منظور از بین بردن جرم و ایرادات سطح سنگ و افزایش دوام و استحکام آن انجام می‌شود. در کفسابی ابتدا با لقمه سنگ‌های مناسب سطح سنگ را ساب می‌زنند. این کار باعث حذف ناهمواری‌ها و ترک‌ها و شکاف‌های سطحی سنگ می‌شود. پس از این کار با ابزارهای مناسب سطح سنگ را پولیش می‌کنند و در نهایت از ترکیبات رزین یا نانوساب برای افزایش شفافیت و استحکام سنگ مرمر استفاده می‌کنند.

سنگسابی مرمر می‌تواند تغییر رنگ‌های ناشی از مواد اسیدی و تخریب‌های سطحی سنگ را برطرف کند و باعث زیبایی و درخشندگی بیشتر سنگ مرمر شود.

در صورتی که می‌خواهید اطلاعات بیشتری از کفسابی یا سنگسابی بدست بیاورید به شما مطالعه مقاله سنگسابی چیست را پیشنهاد می‌کنیم.

برای حفاظت از سنگ‌های مرمر می‌توانید از مواد نانو برای پوشاندن سطح سنگ کمک بگیرید. پوشش سنگ‌ها با مواد نانو باعث نفوذناپذیری آن‌ها در برابر رطوبت و انواع آلودگی‌ها می‌شود و مقاومت سنگ در برابر نور خورشید و ضربه را افزایش خواهد داد. سنگ‌های نانوساب شده دوام و استحکام قابل قبولی در برابر شرایط جوی دارند، دیرتر کثیف و جرم گرفته می‌شوند و عمر مفید بیشتری خواهند داشت.

برای انجام خدمات حرفه‌ای سنگسابی مرمر می‌توانید از شرکت کفسابی و سنگسابی میهن ساب کمک بگیرید.

 

جهت دریافت مشاوره رایگان و قیمت خدمات کفسابی می‌توانید با شماره 09194279691 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *