آب بندی نمای ساختمان چیست و چه مزایایی دارد؟
آب بندی نمای ساختمان

آب بندی نمای ساختمان

به مجموعه اقداماتی که در جهت درزبندی نمای ساختمان و عایق کردن نما در برابر رطوبت انجام می‌شود، آب بندی نمای ساختمان گفته می‌شود.

نمای ساختمان به مرور زمان دچار ترک‌های کوچک و شکستگی‌های ریز خواهد شد. نفوذ آب و رطوبت به این شکاف‌ها به مرور زمان باعث پوسیدگی و تخریب نما می‌شود. در این شرایط آب بندی نمای ساختمان ضروری به نظر می‌رسد. برای این کار با استفاده از ترکیبات ضد آب و رنگ‌های متنوع سطح کار را می‌پوشانند. این کار مانع از نفوذ آب باران و رطوبت هوا به داخل ترک‌ها و حفره‌های نما می‌شود و در نتیجه از تخریب آن جلوگیری می‌کند. در این مقاله به بررسی روش آب بندی نمای ساختمان و مزایای این کار می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

آب بندی نمای ساختمان با ترکیبات اکریلیک پایه آب

برای درزبندی نمای سنگی ساختمان می‌توان از ترکیبات اکریلیک پایه آب استفاده کرد. این مواد بر اساس پلیمرهای اصلاح شده فرموله شده‌اند. ترکیبات اکریلیک نفوذپذیری بسیار بالایی دارند و تمام درزها و حفره‌های سطح را می‌پوشانند. این کار باعث نفوذ ناپذیری نمای سنگی در برابر رطوبت هوا و برف و باران خواهد شد.

آکریلیک‌ها ترکیبات یک جزیی هستند و اجرای آن‌ها بسیار ساده می‌باشد. رنگ پایه این آب بندها سفید مایل به کرم است که پس از خشک شدن، بی رنگ و شفاف خواهد شد. این ویژگی باعث براقی و صافی سطوح آب بند شده می‌شود و نمای طبیعی ساختمان را حفظ می‌کند.

آب بندی نمای ساختمان با مواد نانو

در مقالات قبلی به  بررسی مواد نانو و کاربرد و مزایای آن در کفسابی پرداختیم. مواد نانو دارای خواص ضد آب و رطوبت هستند و ویسکوزیته بالایی دارند. این ویژگی باعث نفوذ مواد نانو به تمام شکاف‌ها و ترک‌های سطح نما و آب بندی کامل سطوح می‌شود. استفاده از ترکیبات نانو مزایای زیادی برای درزبندی نما دارد. از مهم‌ترین مزایای آب بندی نمای ساختمان با مواد نانو می‌توان به این موارد اشاره کرد.

پوشش یکنواخت

ترکیبات نانو سیالیت بالایی دارند و به سهولت روی سطح پخش می‌شوند. این ویژگی باعث ایجاد پوشش یکنواخت و هم‌سطح نانو خواهد شد.

افزایش مقاومت

نانومواد‌ها ترکیبات قدرتمندی هستند و مقاومت بالایی در برابر ضربه، فشار، رطوبت و گرما دارند.

ضد آب بودن

ترکیبات نانو در برابر رطوبت و آب نفوذ ناپذیر هستند. سطوح پوشانده شده با مواد نانو عایق رطوبت بوده و ضد آب هستند.

مقاومت در برابر اشعه UV

تابش شدید نور خورشید و امواج UV  می‌توانند به مرور زمان باعث تخریب و فرسایش نمای ساختمان شوند. مواد نانو مقاومت قابل قبولی در برابر اشعه‌های خورشید و گرمای آن دارند.  پوشش نانو می‌تواند از سطوح در برابر اشعه UV   محافظت کند و روند تخریب آن را به تاخیر بیاندازد.

افزایش عمر نما

سطوحی که با مواد نانو پوشانده می‌شوند دوام و عمر بیشتری نسبت به سایر سطوح خواهند داشت. ترکیبات نانو مقاومت خوبی در مقابل رطوبت، ضربه و گرما دارند. سطوحی که در برابر رطوبت و آب نفوذ ناپذیرند دچار پوسیدگی و تخریب بافت درونی نمی‌شوند و مدت زمان بیشتری سالم می‌مانند. نور خورشید و ضربه نیز باعث تخریب نمای ساختمان در دراز مدت خواهد شد. پوشش نانو از سطوح در برابر این عوامل مخرب محافظت می‌کند و در نتیجه عمر نما افزایش پیدا می‌کند.

جالب است بدانید استفاده از ترکیبات نانو در ساختمان فقط محدود به آب‌ بندی نمای ساختمان نمی‌شود و در کفسابی نیز از خواص شگفت انگیز نانو بهره می‌برند. در مقاله کفسابی نانو توضیحات کاملی در مورد مزایای استفاده از نانو در کفسابی ارائه شده است که می‌توانید با مطالعه آن بیشتر با نانو موادها آشنا شوید.

آماده سازی سطح نما برای آب بندی

برای اجرای عملیات آب بندی نمای ساختمان باید ابتدا بستر کار را آماده کرد. سطوح ناهموار و سطوحی که ترک و شکستگی زیادی دارند باید مناسب سازی شوند. در این شرایط با استفاده از سیمان و یک لایه پرایمر تمام ایرادات و مشکلات احتمالی سطح را می پوشانند. این کار بستری یکنواخت و صاف برای نانوموادها آماده می‌کند و باعث افزایش کیفیت آب بندی خواهد شد.

آب بندی سطوحی که زیرسازی مناسبی ندارند به درستی انجام نمی‌شود و پس از مدتی، آب و رطوبت از طریق ترک‌ها و درزهای سطح کار به نما نفوذ خواهد کرد. برای پیشگیری از هزینه‌های اضافی لازم است زیرسازی سطوح قبل از آب بندی به خوبی و بادقت انجام شود و سطح کار کاملا آماده درزبندی باشد.

انعطاف پذیری لایه آب بندی

لایه آب بندی نما ساختمان انعطاف پذیری بالایی دارد و به سهولت و در کمترین زمان اجرا می‌شود. این لایه آب بند پس از خشک شدن نیز درصد کمی از انعطاف خود را حفظ می‌کند. این ویژگی مانع از ایجاد شکستگی و ترک لایه آب بند بر اثر لرزش‌های جزئی ساختمان می‌شود. به این ویژگی ارزشمند پوشش آب بند نما “جذب لرزش” گفته می‌شود.

لایه آب بند نما در تابستان در معرض تابش مستقیم نور خورشید و در زمستان در معرض یخ زدگی و سرمای بیش از حد قرار دارد. انعطاف پذیری این پوشش آب بند مانع از ترک خوردن و پوسته شدن آن در برابر این عوامل جوی مخرب می‌شود. به طور کلی موادی که برای آب بندی نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند به نحوی طراحی شده‌اند که در برابر رطوبت، عوامل جوی، لرزش ساختمان و گرمای شدید مقاومت بالایی داشته باشند‌.

طول عمر بالای عایق رطوبتی

عایق رطوبتی نما اگر به درستی و حرفه‌ای انجام شود حدود ۱۰ الی ۱۵ سال کارایی خواهد داشت. اگر زیرسازی سطوح به درستی انجام شود و آب بندی روی سطح کاملا هموار صورت گیرد، عایق رطوبتی با کیفیت بسیار بالایی اجرا شده و طول عمر زیادی دارد.

برای دستیابی به این منظور باید از مرغوب‌ترین رنگ‌های آکریلیک یا مواد نانو استفاده کرد. البته کیفیت آب بندی نمای ساختمان علاوه بر مرغوبیت مواد مورد استفاده به  کیفیت اجرای کار نیز بستگی دارد. هر چقدر از مواد مرغوب‌تر و افراد ماهرتری برای عایق کردن نما استفاده کنید نتیجه کار رضایت‌بخش‌تر خواهد بود.

اگر آب بندی نما ساختمان درست و اصولی انجام شود با توجه به شرایط و محیط ساختمان طول عمر آن بین ۱۰ تا ۱۵ سال خواهد بود.

آب بندی نمای ساختمان، درزبندی نمای ساختمان

حفظ بافت پایه نمای ساختمان

نمای ساختمان به مرور زمان دچار شکستگی‌ و ترک‌های ریز و درشت می‌شود. نفوذ آب به داخل این شکستگی‌ها باعث تخریب لایه زیر نما و در نهایت تخریب کامل نمای ساختمان خواهد شد. آب‌ بندی نما ساختمان با پر کردن تمام درزها و حفره‌های سطح کار مانع از تخریب لایه زیر نما می‌شود. معمولا از سیمان به عنوان بستر سنگ‌های نما استفاده می‌کنند. رطوبتی که از درزهای سنگ‌های نما به سیمان نفوذ می‌کند باعث تخریب و پوسته شدن آن می‌شود و فرسایش آن را تسریع می‌کند. برای پیشگیری از این اتفاق باید سطح نما به خوبی درزبندی و آب بندی شود. این کار مانع از نفوذ آب و رطوبت به زیرسازی نما می‌شود و از سطوح سیمانی پایه نما محافظت می‌کند.

یکی از مهم‌ترین دلایل اجرای لایه عایق روی نما حفاظت از بافت پایه نما یا بستر سیمانی سطح نما می‌باشد. انواع رنگ‌های اکریلیک نیز به این منظور برای درز بندی سطوح استفاده می‌شود. اگرچه این رنگ‌ها بیشتر برای زیبایی نمای ساختمان مورد استفاده

قرار می‌گیرند اما نمی‌توان از نقش آن‌ها در حفاظت از بافت پایه و بستر سیمانی نمای ساختمان چشم پوشی کرد.

تاثیر آب بندی نما ساختمان در نماشویی

از مهمترین اثرات آب بندی نمای ساختمان در نماشویی ساختمان می‌توان به این موارد اشاره کرد.

حفظ زیبایی

سطوحی که به خوبی آب بندی شده باشند در مقابل انواع جرم‌ها و آلودگی‌ها نفوذ ناپذیر هستند و سطح صاف و براقی دارند. نماشویی این سطوح باعث زیبایی و براقی بیشتر آن‌ها می‌شود.

کاهش نیاز به نماشویی مداوم

مواد آب بندی نفوذ پذیری بالایی دارند و تمام حفره‌ها و شکاف‌های سطح نما را می‌پوشانند. این پوشش ضد آب مانع از نفوذ جرم و آلودگی به سطح نما می‌شود و در نتیجه نمای ساختمان دیرتر کثیف شده و دیرتر نیاز به نماشویی خواهد داشت.

افزایش استحکام نما

یکی از مهم‌ترین عوامل تخریب ساختمان‌ها، آب و رطوبت می‌باشد. نفوذ آب و رطوبت به بافت سنگ‌ها یا سطوح سیمانی باعث پوسیدگی و تخریب آن‌ها می‌شود. مواد آب بند مانع از نفوذ آب به بافت نما می‌شود و در نتیجه به افزایش استحکام و دوام نما کمک خواهد کرد.

سهولت در شستشوی نما

تمیز کردن جرم و آلودگی‌های عمیق از سطح نما کاری دشوار و زمان بر می‌باشد. مواد آب بند تمام حفره‌ها و درزهای سطح نما را می‌پوشانند و سطحی صاف و صیقلی ایجاد می‌کنند. واضح است که در این شرایط شستشوی سطوح به سرعت و با سهولت انجام خواهد شد.

جمع بندی

آب بندی نمای ساختمان اقدامی موثر در جهت افزایش زیبایی و دوام نمای ساختمان خواهد بود و عمر مفید نما را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. لایه آب بند از نمای ساختمان در برابر رطوبت، ضربه و نور خورشید محافظت می‌کند و مانع از تخریب زیرسازی سیمانی نما می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *